ОСВІТЯНСЬКІ КОНКУРСИ


Global Teacher Prize Ukraine 2019 — з інтерактивною панеллю EdPro

Кілька слів про цьогорічне нагородження фіналістів — яскравий захід для учителів!

Цю премію називають «вчительським Оскаром». Global Teacher Prize Ukraine — щорічна національна премія для вчителів, яку заснувала у 2017 році ГС Освіторія. Одна з найбільших премій у світі за професійні досягнення, а у сфері освіти — перша та єдина премія такого масштабу. Нам дуже приємно долучитися до формування позитивного іміджу та високопрофесійної спільноти учителів в Україні. Сподіваємося, школа переможниці Global Teacher Prize Ukraine 2019 Наталії Кідалової скористається подарунком — інтерактивною панеллю EdPro вартістю 130 тисяч гривень на повну!Власне такі матеріальні відзнаки важливі для підтримки статусу вчителя у нашому суспільстві. Саму премію створили для того, щоб підкреслити важливість і визнання вчителів на найвищому рівні, популяризувати новаторські підходи в освіті.

Illustration

Цьогоріч вперше перемогла жінка, а сама премія в Україні відбулася втретє. Хоча щороку серед номінантів жінок — 90 %, а чоловіків лише 10 %, що відповідає пропорції жінок/чоловіків, які працюють в Україні вчителями. Три роки тому на конкурс подавалися 600 претендентів, цього року — майже 3000. То ж сміливість учителів та бажання розповісти про себе світові зростає!Найкращим учителем України 2019 року стала Наталя Кідалова. Вона навчає дітей у спеціалізованій школі №23 міста Мелітополь, за фахом працює 23 роки. Новаторські методики навчання впроваджувала в школі ще 15 років тому і наважувалася креативно викладати українську літературу. На її уроках замість того, щоб зазубрювати поезії Шевченка, учні могли читати реп.

Illustration

Засновниця громадської організації «Освіторія» і Новопечерської школи, ініціатор премії Global Teacher Prize Ukraine Зоя Литвин на своїй Фейсбук-сторінці поділилася: "Найпрекрасніше в Global Teacher Prize Ukraine, що сама церемонія — це лише початок! І як будь-який початок чогось важливого, вона була великим вибухом емоцій! Тільки уявіть, як неймовірно красиві вчителі, разом з зірками, дефілюють червоною доріжкою, танцюють і читають реп на найурочистішій сцені України.Вони сміються фотографуються, знаходять нових друзів та однодумців, і навіть трішечки плачуть. Тому, що кожен з них точно знає, який шлях пройшов заради того, щоб кожен українець з упевненістю міг сказати, що #вчителiважливi Пишаюся кожним!!!Попереду кілька днів ефірів, поїздок і неймовірно теплих моментів, але головне інше. Головне, що "в нашому полку прибуло" і найдружніша освітянська спільнота з новими силами створюватиме нові проєкти, які з року в рік будуть наближати Україну до «Країни освітнього дива»! А це моя персональна мрія та місія!ДЯКУЮ кожному з ТОП10 за те, що ви робите кожен день і за те, що ви такі справжні й відкриті! Що за цi кілька днiв разом на усiх подiях (вiд кави у нашому офiсi до зустрічі з Президентом) ви залишались щирими, неймовірно відкритими та рішучими.І, звичайно, вітаю ПЕРЕМОЖИЦЮ GLOBAL TEACHER PRIZE UKRAINE 2019 Natalia Kidalova, вчительку української мови, літератури та англійської з Мелітополя, яка власним прикладом доводить, що вчитель — це інтелектуальна еліта нації, що дива існують, якщо вірити та віддано працювати."

Illustration
Illustration
Illustration
Illustration

Співзасновниця компанії EdPro Наталія Табачин поділилася враженнями від відвідин церемонії нагородження, де зустріла також учасників та переможців конкурсу від нашої компанії: #SuperUrok. "Такі події як Global Teacher Prize Ukraine дуже потрібні вчителям. Вони допомагають показати освітянам, яка у них важлива професія, як їх цінують, поважають. Це оперний, коли всі у вечірніх сукнях, фотографуються, говорять привітальні слова. Зі сцени вітають керівники великих компаній чи державні службовці. Такий собі великий корпоратив, дуже гарно організований завдяки Освіторії. Також з кожним роком я бачу, що вчителі стають ближчі до дітей:), не бояться своїх емоцій, щирі та відважні. Цього року тогорічні вчителі-фіналісти співали й танцювали на сцені з ТНМК. Раділи та підтримували один одного це відчувалось в їхніх словах вдячності, коли вони були номіновані на певну премію. Навіть ділились своїми коштами, як це зробив Олександр Лисич для спільних потреб. Під час вручення премії Олександр Лисич розповів, що втілить свою мрію — організує хімічну школу в Карпатах або на Чернігівщині. Такі премії та події гуртують як учителів, так і ціле суспільство довкола питань освіти."

Illustration

Команда EdPro радо долучається до створення власних цікавих ініціатив для учителів, учнів та підтримує такі супернадихаючі проєкти як Global Teacher Prize Ukraine. Бо вчителі важливі!Читати схожу статтю: З освітнім десантом у Дубаї