EdPro навчає українських студентів

Компанія Едпро запрошує реєструватися на навчання у 2024 році майбутніх педагогів з різних освітніх закладів України.

Майже 300 студентів педагогічних факультетів з 4 вищих закладів освіти успішно пройшли навчання та отримали Сертифікати EdPro. У проєкті взяли участь Балтський педагогічний фаховий коледж, Коломийський педагогічний фаховий коледж, Запорізький національний університет, Кременчуцька гуманітарно-технологічна академія імені А.С. Макаренка. Про початок навчання ми інформували в публікації "Українські студенти вивчають програму Мозабук". Тренери компанії EdPro продовжать навчати студентів з різних закладів освіти й у 2024 році, адже ми отримали чимало відгуків та подяк від координаторів навчання.

Едпро, Україна, Мозавеб, Мозабук

“Досвід навчання студентів педагогічних закладів освіти був для нас новим, та всі очікування виправдалися. У пілотному проєкті взяли участь майже 300 студентів з чотирьох педагогічних закладів освіти. Студенти набагато легше та швидше проходять навчання й опанування нових технологій. Переважно вони є впевненими користувачами комп'ютера, тому на віртуальних зустрічах із ними було більше запитань стосовно самої програми. Ну і звичайно, що перші спроби створення уроків в системі в них виходили краще, ніж в типових наших освітніх курсах. Уже зараз багато різноманітних технологій використовується вчителями, проте більш комплексного підходу ніж в системи Mozaik знайти неможливо. При опануванні базових навичок роботи з системою будь-який вчитель зможе швидко готувати та якісно і видовищно демонструвати власні цифрові уроки. Користувачі зі “стажем” у кілька років взагалі не уявляють собі роботу без цієї освітньої системи.Метою цього навчання була необхідність надати розуміння та створити навички роботи з програмою mozaBook у майбутніх вчителів. Якраз до завершення їх навчання в педагогічних закладах, використання цифрових технологій в школах та інших навчальних закладах буде на звичному рівні. А молодому спеціалісту буде важливо мати перевагу наявності навичок роботи з програмою mozaBook. Ну і звичайно це спростить самі процеси та змінить зацікавлення учнів в уроках. У наступному році ми плануємо розширювати цей проєкт на всі педагогічні заклади освіти, що прагнуть підготувати власних студентів найбільш якісно. Для участі у проєкті представнику закладу освіти потрібно лише заповнити форму для початку нашої співпраці.” — розповів тренер компанії Едпро Дмитро Галько.

  • Марія Лукашенко Координатор навчання від Коломийського педагогічного фахового коледжу

    Марія ЛукашенкоКоординатор навчання від Коломийського педагогічного фахового коледжу 

    У грудні завершилося насичене навчання для студентів випускних груп Коломийського педагогічного фахового коледжу. Майже 100 студентів протягом двох місяців вивчали особливості програмного середовища Mozaik та здобували навички практичного застосування на чотирьох освітніх курсах:- Основи роботи з mozaBook та mozaWeb;- Використання програмного комплексу Mozaik в дистанційній освіті;- Використання програмного комплексу Mozaik для НУШ 1-4 класи;- Використання програмного комплексу Mozaik для НУШ 5-6 класи.Велика кількість готових матеріалів у програмному продукті Mozaik розширює можливості вчителя на уроці, зокрема дозволяють проводити якісні уроки онлайн. Студенти зазначали чітку та зрозумілу організацію навчання, а також якісну підтримку та швидку реакцію організаторів. Mozabook та Mozaweb утворюють незамінний освітній майданчик для сучасних педагогів. Крім того, у всіх закладах освіти Коломийської територіальної громади є Mozabook, отож наші випускники тепер готові до інновацій.Цінуємо співпрацю та дякуємо за таку можливість. Очікуємо нових проєктів!

Координатор від Кременчуцької гуманітарно-технологічної академії імені А.С. Макаренка Наталія Деньга написала: "Враження від організації навчання та подачі інформації про освітню програму Мозабук тільки позитивні. Матеріал якісний, викладено доступно, інтерфейс інструменту інтуїтивно зрозумілий та легкий для використання, не витрачається занадто багато часу на навчання. За допомогою освітніх курсів EdPro студенти Обласного коледжу ”Кременчуцька гуманітарно-технологічна академія” мають можливість сформувати компетентності щодо роботи з такими сервісами, як mozaBook та mozaWeb та організації дистанційного навчання, зокрема, з використанням програмного комплексу Mozaik. Разом з тим майбутні педагоги вивчають можливості використання програмного комплексу Mozaik під час організації освітнього процесу в НУШ.

Для сучасних учителів освітні інструменти Мозабук та Мозавеб є корисними, тому що вони сприяють взаємодії та активному залученню учнів до освітнього процесу завдяки цікавому навчальному контенту, дають можливість організувати якісно навчання у змішаному форматі, адаптувати матеріали до різних стилів навчання та темпів учнів, персоналізувати матеріали з урахуванням індивідуальних потреб учнів, що дозволяє зробити навчання більш ефективним та захопливим.Студенти гарно відгукуються про навчання за освітніми курсами EdPro. Відзначають, що курси є сучасними, цікавими та пізнавальними, корисними для майбутніх педагогів."

Координатор від Запорізького національного університету Олена Пшенична поділилася: "Організація навчання студентам сподобалася, особливо прямі трансляції на YouTube. Враження позитивні від знайомства з програмою та спікером й протягом усього навчання, студентам подобається такий підхід. Відгук одного зі студентів: «Дмитро розповідав доступно, зрозуміло, з демонстрацією екрана. Це все дало позитивну динаміку при роботі над завданнями.»Вважаємо, що освітні інструменти MozaBook та MozaWeb дуже корисні. Якщо вони будуть надаватися школам, це буде чудово. Мамі одного зі студентів, яка працює педагогом, також дуже сподобалося… У неї в класі була мультимедійна дошка, але нічого схожого не було. Учителів такі можливості дійсно вражають…Студенти вважають ці програми корисними, як і свою участь у навчанні. На жаль, від університету курс пройшли чотири студенти, хоча на вебінари ходило значно більше. Одна студентка розробила в MozaBook мультимедійні матеріали під час виконання курсової роботи. Один студент планує писати кваліфікаційну роботу магістра (спец. «Середня освіта (Інформатика») з використанням цих інструментів. Студенти пройшли тільки вступний практикум з програми (базові знання інструментів), і не змогли продовжити навчання з різних причин. Було б дуже добре, якщо продовжили б навчання, але на канікулах, щоб був вільний час, бо не хочеться, щоб це заважало основному навчанню. Дмитрові та всій команді EdPro наш університет бажає успіхів, мирного неба над головою та подальших гарних результатів у роботі."

Координатор навчання з Балтського педагогічного фахового коледжу Валентина Гончарук зазначила: "Сучасний етап розвитку педагогічної освіти вимагає від педагогів та здобувачів опанування прогресивними й інноваційними формами та методами організації освітнього процесу. Надзвичайно корисним для нас стало опанування новітньою платформою, яка полегшує роботу вчителів, зацікавлює та мотивує учнів й студентів до навчання. Платформа, на якій використання інтерактивних елементів та вбудованих додатків спрямовано на стимулювання інтересу учнів, сприяння розвитку їхніх навичок, проведення досліджень та наочне відображення матеріалу, що полегшує його засвоєння. Тому проходження даного курсу сприяло підвищенню власної кваліфікації, вдосконаленню форм роботи, які ми зможемо застосовувати на заняттях.Спікери надавали інформацію у доступному та цікавому вигляді, все прослухане було змістовним та корисним. Впевнена, що подальша робота з цією платформою допоможе сформувати нові компетентності, які так необхідні прогресивним вчителям та студентам, які постійно прагнуть до саморозвитку."

Слухач курсів Ребрій Олександр, студент КЗ «Балтський педагогічний фаховий коледж» розповів: "Враження від навчання — неймовірні, раніше ніколи не користувався такою програмою, але зараз зрозумів наскільки вона важлива у сучасному світі. Хочу висловити вдячність за чітке пояснення тренеру навчання. Вважаю, що Мозабук та Мозавеб є дуже корисними засобами на сучасний лад для вчителя-інноватора. Завдяки цим інструментам можна створювати ігрові ситуації або 3D-моделі фрагментів уроку. Від однокурсників також чув тільки найкращі відгуки про це навчання та загалом про програму."

Форма заявки на навчання студентів педагогічних закладів освіти на наступний рік відкрита. Запрошуємо представників освітніх закладів надати інформацію про свою участь.