Українські студенти вивчають програму Мозабук

Компанія Едпро запросила на навчання майбутніх педагогів з різних освітніх закладів України.

Компанія Едпро запросила на навчання майбутніх педагогів з різних закладів освіти України. Навички освоєння програми Мозабук дозволяють на практиці освоїти сучасні технології проведення уроків. Також це підвищує цінність на ринку праці працівників освіти, додає конкурентної переваги та загалом сприяє цифровізації української освіти.  У період карантинних обмежень викладачі Вікторія Косик та Тетяна Васютіна апробували використання програмного засобу Мозабук під час навчання студентів Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова, що показало потрібність такої практики з освоєння програми Мозабук для ширшого студентського кола.

Едпро, Україна, Мозавеб, Мозабук

“Студенти активно реєструються на навчання оскільки сама навчальна система надає багато можливостей для творчості. Сучасні інструменти стануть корисними майбутнім педагогам у роботі, сучасні діти вже очікують таких інструментів. Звичайно, що їх використання на уроці буде цікавим для учнів та допоможе зацікавити у навчальному процесі.
Запитань від студентів мало, саме навчання, як і програма не є складною для вивчення. Опанувати її для молодого покоління педагогів не складає труднощів. Проте, ми надаємо, як і звичайним вчителям всеосяжну підтримку в процесі навчання,” — розповів тренер компанії Едпро Дмитро Галько.

З цих закладів освіти студенти за власним бажанням можуть реєструватися на курсах для свого освітнього закладу на сайті EdPro та навчатися з тренерами до 30 листопада 2023 року.Механіка навчання дозволяє у будь-який час, в межах періоду навчання, переглядати відеоуроки, виконувати домашні завдання та надсилати їх для перевірки. Для зручності, кожен студент може самостійно відстежувати прогрес власного навчання у спеціальній таблиці. Будь-які питання щодо проходження чи спільне подолання труднощів відбувається через закриту групу у Viber. Наприкінці навчання, за умови зарахування всіх надісланих завдань курсу, студенти отримують сертифікат на електронну скриньку.

Студенти з цих закладів освіти за власним бажанням можуть реєструватись на сторінках власних освітніх закладів та проходити курси на власний вибір до 30 листопада 2023 року.

Компанія Едпро

  • Марія Лукашенко Координатор навчання від Коломийського педагогічного фахового коледжу

    Марія ЛукашенкоКоординатор навчання від Коломийського педагогічного фахового коледжу 

    Раді долучитися до проєкту з багатьох причин, зокрема, тому що у всіх закладах освіти Коломийської територіальної громади є Mozabook, отже тепер ми випускаємо конкурентоспроможних педагогів. Велика кількість готових матеріалів у програмному продукті Mozaik розширює можливості вчителя на уроці, а матеріали у програмному продукті Mozaik дозволяють проводити якісні уроки онлайн.Ми тільки розпочали навчання, проте більшість студентів стверджують, що відеоуроки зрозумілі, а платформа є цікавим освітнім майданчиком. Студенти, які працюють у закладах освіти, вже розпочали навчання. Студенти, які на індивідуальній формі навчання, пасивніше реагують на всі ініціативи. Але викладачі та студенти ознайомлені з програмою та знають про цей освітній майданчик з великою кількістю інтерактивних завдань, електронних та інтерактивних підручників, 3D-презентацій та навчальних ігор.

  • Олена Пшенична Координатор з навчання від Запорізького національного університету

    Олена ПшеничнаКоординатор з навчання від Запорізького національного університету  

    Такі навчальні курси актуальні для сучасних і майбутніх вчителів. Особисто була однією з ініціаторів такої співпраці університету з компанією EdPro. І ми бачимо відгук. Студентам сподобалися лекції. Є бажання навчатися... У нас невелика кількість студентів, тому зацікавилося (зареєструвалося) десь 35-40%. Це ж лише початок, тому ми з часом побачимо більше результатів.Програма Мозабук має великі можливості для роботи вчителів і викладачів: доступ до інтерактивних підручників; підготовка мультимедійних матеріалів, які можна застосовувати під час реального і дистанційного навчання; вражає потенціал різноманітних матеріалів — 3D-сцен, моделей, інтерактивних карт, ігрових завдань, вікторин та опитувальників...

"Освітні курси MozaBook враховують такий аспект або вимір професійної діяльності як формування інформаційно-цифрової компетентності. Це вимога Професійного стандарту вчителя початкових класів ЗЗСО. 16 студентів фахової передвищої освіти та 4 студенти першого бакалаврського рівня виявили бажання навчатися на освітніх курсах кампанії EdPro. Відгуки студентів позитивні, оскільки їх цікавить створення цифрового контенту. Засмучує те, що двом педагогічним працівникам з-поміж опитаних відомо, що навчальна програма MozaBook не є безплатною," — зазначила координатор навчання від Кременчуцька гуманітарно-технологічна академія імені А.С. Макаренка Наталія Деньга.

компанія Едпро, навчання студентів

Студентка Коломийського педагогічного фахового коледжу Анастасія Бернацька, яка першою отримала Сертифікати після успішного проходження усіх запропонованих курсів, розповіла свої враження:  "Для майбутнього педагога ці нові знання та можливості — найкраще для створення надзвичайно цікавого уроку з програмою mozaBook.Я збагатилася новинами знаннями та успішно пройшла чотири курси: «Основи роботи з mozaBook Ta mozaWeb», «Використання програмного комплексу Mozaik в дистанційній освіті», «Використання програмного комплексу Mozaik для НУШ 1-4 класи», «Використання програмного комплексу Mozaik для НУШ 5-6 класи». Надалі буду працювати з програмою та створювати цікаві цифрові уроки для учнів.Від однокурсників про навчання чула позитивні відгуки. Середовище та відеоуроки зрозумілі. Платформа цікава. Тому навчаються усі, кому це сподобалося."

"Разом з тим майбутніх вчителів цікавлять питання, чи зможуть вони використовувати Mozabook для створення власних навчальних матеріалів, яким чином можна збагатити вже наявним у програмі контентом підручники, чи можна створювати власний контент та додавати його в програму. А це говорить про те, що незабаром в наші школи прийдуть інноваційні вчителі, здатні зацікавити своїх учнів та змотивувати їх до навчання," — поділилася думкою про навчання для студентів Вікторія Косик.