5 Цифрових уроків про світ домашніх і диких тварин 

Цифрові уроки у програмі Мозабук та на сайті ua.mozaweb.com для школярів і для дорослих, які цікавляться світом тварин.

Домашні улюбленці допомагають нам почуватися краще. Світ тварин надзвичайно цікавий. Ця підбірка Цифрових уроків як для школярів, так і для дорослих, які можуть трішки відволіктися на читання і провести час з користю для себе. 

Наші муркотливі друзіУсе, що вам потрібно знати про кішок. 

Мозабук, Мозавеб, mozaBook, mozaWeb, курси EdPro, навчання для вчителів, Цифрові уроки

На цьому уроці досліджують такі питання:● Ви відповідальний власник домашнього улюбленця?● Які основні характеристики котів?● Чи всі коти полюють?● Що це за дивна поведінка?● Чи могли б ви написати посібник з поведінки котів 

Окрім відомостей, на уроці пропонують завдання: "Якщо у вас вдома є кіт чи киця, зробіть презентацію. Ви можете проілюструвати свою презентацію фотографіями та короткими відео. Зберіть найбільш характерні риси свого улюбленця та представте їх однокласникам.Якщо у вас немає котика, зберіть корисну або цікаву інформацію про кішок за допомогою книг, журналів або Інтернету."

Ви теж це бачите?На цьому уроці ви дізнаєтеся про зір людей і тварин, а також про сприйняття кольорів.

Мозабук, Мозавеб, mozaBook, mozaWeb, курси EdPro, навчання для вчителів, Цифрові уроки

На цьому уроці досліджують такі питання:● Ти бачиш ті самі кольори, що і я?● Чому ти не бачиш кольорів у темряві?● Ви дійсно бачите все з ніг на голову?● Як бачать тварини?

Чи замислювалися ви коли-небудь про те, чи всі сприймають колір предметів однаково? Ви б повірили, якби вам хтось сказав, що насправді ви бачите все з ніг на голову? Якщо вам цікаво це дослідити, то цей урок вам підійде.

Чи дійсно свині розумніші за собак?Свиней зазвичай утримують як сільськогосподарських тварин, але за останні кілька років все більше уваги приділяється дослідженням їх здатності навчатися. Дізнаймось більше про цих ссавців.

Мозабук, Мозавеб, mozaBook, mozaWeb, курси EdPro, навчання для вчителів, Цифрові уроки

На цьому уроці досліджують такі питання:● Чому люди одомашнили свиню?● Як виглядає тіло свині свійської?● Чим і як харчуються свині?● Як розмножуються свині?● Для чого використовуються свині?● Чи можна дресирувати свиней?

Через чудовий нюх свиней часто використовують для пошуку трюфелів (різновид рідкісних і цінних грибів) у лісах, особливо у Франції.

Ви хотіли б отримати цуценя?Собаки — наші вірні друзі. Дізнаймося про їх анатомію та поведінку.

Мозабук, Мозавеб, mozaBook, mozaWeb, курси EdPro, навчання для вчителів, Цифрові уроки

На цьому уроці досліджують такі питання:● Як люди одомашнили собаку?● Яка анатомія собак?● Що їдять собаки?● Як собаки розмножуються?● Які породи собак існують?● Як можна дресирувати собак?

Собак можна дресирувати для різних цілей. Є поліцейські, прикордонні собаки, собаки-охоронці, мисливські собаки, собаки-поводирі, собаки-рятувальники, а також тяглові собаки. Якщо у вас є пес, розкажіть іншим, як ви його дресируєте.

Чи можемо ми зрозуміти "мову" тварин?Дізнайтеся цікаві речі про спілкування тварин.

Мозабук, Мозавеб, mozaBook, mozaWeb, курси EdPro, навчання для вчителів, Цифрові уроки

На цьому уроці досліджують такі питання:● Які з представників тваринного світу видають звуки?● Про що вони намагаються нам сказати?● Хтось може їх зрозуміти?● Чи можемо ми говорити з дельфінами?

Мета проєкту: спроба поспілкуватися з тваринами. Люди здавна намагаються зрозуміти "мову" тварин. Саме тому, створювалися різні історії й персонажі, наприклад, доктор Дулітл, Заклинатель коней або Мавка з Лісової пісні.

Для перегляду Цифрових уроків на сайті ua.mozaweb.com необхідно зареєструватися та мати код активації програми MozaBook.