EDPRO РЕКОМЕНДУЄ


Де є готові уроки для вчителів та учнів?


Підбірка матеріалів у різних форматах для усіх предметів.

Чи можливе дистанційне та змішане навчання без відеоуроків та навчальних відео? Різкий перехід навесні 2020-го до навчання онлайн прямо таки змусив батьків школярів поглянути на те, як і що зараз вивчають у школах. Ті, хто користуються навчальними програмами, можуть забезпечити реальне проведення уроків. Тож до цього має бути готовим кожен учитель. І якщо не у всіх є засоби для створення власного контенту, то маємо чимало ресурсів з готовими добротними уроками в різних форматах. Ця підбірка для учителів, учнів і навіть батьків.

Youtube-канали з готовими уроками (шкільна програма)

Відкриті відеоуроки від проєкту EdEra, підготовка до ЗНО (англійська мова, математика, біологія, історія, українська мова та література).Відеоуроки репетиторів компанії Букі (англійська мова, географія, математика, фізика, хімія).FIZMAT Профіль – відеоуроки з математики та фізики.Відкритий урок – 2020 – телеуроки від телеканалу «Київ» (математика, англійська мова, історія, фізика, українська література).Експериментаріум на ютуб-каналі LearningUa з темами дошкільної та шкільної освітиЮтуб-канал «Osvita. Academy» (біологія, хімія, географія, математика).Ютуб-канал ЗНО Корисні відео для навчання (українська мова та література, історія України, географія, геометрія, алгебра)Підготовка до ЗНО — готові відеоуроки з історії, хімії, фізики, аудіювання з англійської.Нова Школа 1 клас — відеоуроки з анімаціями для першокласників (малювання, музика, мистецтво, мова, математика)Be Smart / Будь розумним — ютуб-канал з онлайн-підготовки до ЗНО (українська мова та література, біологія, історія України, математика, англійська мова, вебінари)GeoAdviser — відео на теми з географіїРЛ Физика — ютуб-канал із записом прямих трансляцій 700 уроків фізики в спеціалізованому фізичному класі Рішельєвського ліцею міста Одеси, уроки від відомого в Україні учителя Павла Андрійовича ВІКТОРА.Все для учителя — ютуб-канал з майстер-класами, відео з різних предметів, педагогічними читаннями й казкамиФізика в школі - HTML5 — (Фізика Анімації/ Симуляції)Канал МОН України (MON UKRAINE) — відеоуроки Всеукраїнської школи онлайн: 1-4 класи, 5-9 класи,и10-11 класи. А також є нетипові Антарктичні уроки від Євгена Дикого.EdPro Amperia.Експерименти — відео експериментів з фізики на тему електрики та магнетизму.

Ютуб-канал "LearningUa"
6 790 підписників   

Ютуб-канал "Be Smart / Будь розумним"
23 200 підписників

Просвітницькі канали для учнів та усіх, хто любить навчатися

Подкасти «Куншт» (широке коло тем, від біології до філософії), аудіоформатЦікава Наука з відео, що будуть актуальні на різних уроках (географія, біологія, хімія, основи здоров’яMinutephysics – освітній проєкт, на YouTube-каналі якого за допомогою прийому скрайбінгу просто та зрозуміло розповідається про складні фізичні процеси і явища.Наука та Всесвіт про дослідження Всесвіту, природи, людини.Ukraїner про культуру, географію, історію України.Корисні відео для навчання від Prometheus у форматі онлайн-курсів.імені Т.Г. Шевченка — ютуб-канал братів Капранових — про розвінчування радянсько-імперських міфів в історії України.Ютуб-канал toBeUkrainian - Переклади українською (географія, біологія, хімія, історія, астрономія).Desk Education — цікаві відео на теми дотичні до фізики, хімії, науки та ІТThang010146 – YouTube-канал, на якому представлено понад 500 відеодемонстрацій роботи різноманітних механізмів з коротким письмовим поясненням сенсу процесу, який відтворюється.Mova — Мультсеріал “Лепетуни” для усіх, хто вивчає українську мову

Ютуб-канал "імені Т.Г. Шевченка"
322 000 підписників   

Ютуб-канал "MOVA"
6 980 підписників

Сайти з цифровими уроками та проєктами

Цифрові уроки в mozaWeb — (різні предмети: біологія, математика, фізика, хімія, географія, історія, музика, оригінальні теми, тези підкріплені 3-D, відео та завданнями; необхідна реєстрація на сайті)Проєкти з готовими матеріалами для уроків — (для видруковування) від онлайн-школи проєкту «На урок».Віртуальна школа «Ранок» — уроки для початкової школи та дистанційне оцінювання з різних предметів для початкової й старшої школи.

Сподіваємося, ця підбірка буде для вас корисною, а на нашому блозі та фейсбук-сторінці для вас різні статті з корисностями у рубриці #EdProрекомендує.