НАШІ ПРОДУКТИ

Набір EdPro Amperia — перші кроки у світ

Набір для 100% лабораторних та 75% демонстраційних робіт з електрики в школах, 3 роки розробки, 1 патент, 5 версій, 100 тестувань.

З роботою над набором EdPro Amperia останні три роки, безперечно, були значно цікавішими і цей довгоочікуваний момент — показати свої результати — настав. Маємо готовий набір, з яким лабораторні з електрики на фізиці стануть справжньою пригодою для учнів та вчителів.

Illustration

Як проходить знайомство та робота з EdPro Amperia?Уявіть, що у вас в руках упаковування з EdPro Amperia. В ній укомплектований набір, де все чітко на своїх місцях. Правда ж, зручно? Ознайомлюєтеся з усіма складовими набору, повний перелік — на сторінці EdPro Amperia). В коробці є методичка для проведення лабораторних — вибираєте дослід і повний вперед. До речі, провести його можна в будь-якому приміщенні, навіть там, де немає розеток. Лише стежте, щоб акумулятори приладів були зарядженими. Заряду акумуляторів вистачає на день роботи.Набір розрахований на 4-6 учнів. Орієнтовно за 5 хвилин діти можуть освоїтися і розібратися з тим, як працювати з набором. Усі елементи відкриті — видно, з чого вони складаються, як їх під'єднувати, також більшість виготовлені у формі блоків, що сучасним дітям добре знайоме — такий собі Minecraft в реальності та жодної магії. Тому що будова кожного елемента, у тому числі й вимірювальних приладів, є зрозумілою та підтверджує закони фізики. А сучасний дизайн зацікавлює дітей.Отож, діти зрозуміли, як складати схему з гнучкими контактами, як розміщувати на дошці блоки та як ними користуватися — можна приступати до лабораторної. Схеми складаються швидко, на уроці є час для того, щоб обговорити чи персонально проаналізувати результати. В кінці заняття перевіряєте цілісність і забираєте набір.

Що "вміють" розумні прилади набору?Окрім класичного обладнання, у наборі є вимірювальні прилади та джерела електричного струму. Завдяки високим технічним характеристикам та поєднанню зі звичним обладнанням, ці прилади є важливою інновацією на ринку навчального обладнання.Лабораторний блок живлення може служити джерелом постійного та змінного струму, на ньому можна керувати величиною напруги та частотою змінного струму, прилад працює від вбудованого акумулятора. Оснащений захистом від перевантаження та короткого замикання. За допомогою Wi-Fi надає доступ до значення напруги та струму. А ще він керований — ви можете ззовні програмно змінювати на приладі напругу. У світі немає аналогів таких блоків.Мультиметр вимірює струм, напругу та опір. Обладнаний wi-fi, тому його виміри можна виводити на екран комп'ютера чи інтерактивної панелі для подальшого аналізу. Може вимірювати як великі, так і дуже малі величини напруги, струму та опору, автоматично перемикає діапазони вимірювання – учень не повинен турбуватися про це.Технічний момент "як зняти потрібний показник" не займає багато часу і затрат. На уроці є час і на обов'язкові завдання, і на експерименти. Важко повірити, зважаючи на те, як це відбувається у школах зараз, правда?

Illustration

Для чого створили набір?Наша ціль – щоб діти добре робили лабораторні, розуміли, що відбувається, краще засвоювали матеріал. А ще, крім запланованих дослідів, мали можливість, час та бажання досліджувати тему глибше та експериментувати. А вчителі – мали укомплектовані набори для комфортного проведення лабораторних чи демонстраційних робіт незалежно від облаштованості розетками у приміщенні класу.

Illustration
Illustration
Illustration
Illustration

Коротко про історію розробкиКоманда розробників взялась за роботу після дослідження проблеми — поїздок у навчальні заклади, спілкування з учнями, вчителями фізики, фізиками-науковцями. Тому, починаючи роботу, розуміли, що для шкільної освіти необхідний набір, який поєднує класичне обладнання та сучасні вимірювальні прилади та джерела електричного струму, щоб він був комплексним та надійним в експлуатації.Над розробкою самого набору працювало шестеро людей. Андрій Табачин очікував за рік отримати готовий виріб. За кілька місяців зробили перший працюючий екземпляр, але після випробування і тестування у школі, зрозуміли, що це рішення не працює (замалий екран, громіздкі "бананові" контакти, які розвалюють всю схему при перестановці). Так протягом трьох років зробили 5 версій, поки не отримали максимум результату! І протягом цих трьох років ми ходили в школи, перевіряли все на практиці."Ми розробили свій дизайн, купили обладнання для виготовлення плат друкованих з компонентами — самі придумуємо їх і робимо. Вже розпочали виробництво і оголосили передзамовлення. У вересні плануємо робити перші поставки у школи", — розповідає Андрій Табачин, співзасновник EdPro.

Illustration

Відгуки про набір
Під час розробки найбільше з учителями спілкувався наш фізик-теоретик, викладач УКУ Олег Фаренюк: "Звичайно, що ми тісно співпрацювали з активними вчителями й на останньому етапі я найчастіше вже чув: "Олег, то вже можна купити цей прилад, чи ні?" Учителям, які спробували працювати з EdPro Amperia, це дуже подобається. Само собою, що при тривалій експлуатації у користувачів будуть свої зауваження, коментарі. Я думаю, що ми їх врахуємо, наскільки це буде можливо технічно. Але поки що надходять виключно позитивні відгуки".
Під час презентації на Фестивалі освіти у Львові в учителів було дуже багато запитань і бажання випробувати на практиці набір.
Учителька фізики Здолбунівської гімназії Здолбунівської районної ради Наталія Рудик побувала на презентації разом зі своїми учнями. "Набір супер! Блок живлення постійної та змінної напруги, мультиметр із вбудованим Wi-Fi- логером для демонстрації і аналізу даних, побудови відразу вольт-амперних і частотних характеристик, магнітні контакти, — це чудо! Я і діти — у захваті. Знайшли спонсора, вже оплатили за один конструктор, поки, з нетерпінням чекаємо поставки", — розповіла Наталія.

Illustration
Illustration
Illustration
Illustration

Cпівзасновник EdPro Юрій Табачин на початку липня презентував набір EdPro Amperia на третій Конференції з питань реформ в Україні у Торонто й отримав від учасників схвальні відгуки та зацікавлення до української розробки.

Illustration
Illustration
Illustration
Illustration

Детальний опис набору EdPro Amperiа на сторінці: https://amperia.edpro.ua/
Будемо раді розповісти більше, а також врахувати побажання та потреби вашої школи для корисної та плідної співпраці!
Наші контакти: +38(032)2492029 / au.orpde%40ofni