EdPro на Фестивалі освіти у Львові "Вчителі майбутнього 2024" 

Лекції, практичні майстерки на стенді, участь у хакатоні з Міністром освіти і науки України, взаємодія з освітянами.

Для компанії EdPro участь у Фестивалі освіти — це традиція, до якої кожного року додаємо все більше нового. Понад 2500 освітян з України зібралися на найбільшій освітній події 2024 року в Україні від ГО Освіторія та холдингу емоцій «!FEST». Поділимося враженнями нашої команди. Цьогоріч ми уперше почули від відвідувачів назву Едпрошки про наші інтерактивні панелі, що свідчить, що людям подобаються інтерактивні панелі EdPro, так твориться народний тренд.

Фестиваль освіти 2024, Едпро, EdPro, Мозабук, Мозавеб, mozaBook, mozaWeb, Фестиваль освіти, Вчителі майбутнього, 2023,

Спікери від команди EdPro Дмитро Галько та Вікторія Косик зібрали активних освітян на лекції “Цифрові рішення для освіти: виклики та перспективи в умовах війни”.

 “Війна призвела до виникнення питань доступності та безпеки освіти. Сьогодні багато дітей втратили можливість долучитися до навчального процесу офлайн. Такі умови є викликами для вчительства та учнівства, які потребують серйозного планування освітніх процесів та забезпечення належних безпечних умов навчання. На жаль, навіть для шкіл, які навчаються очно, нема гарантії, що під час уроку не прозвучить сигнал тривоги, і не доведеться спускатися в укриття та продовжувати навчання там.Говорити про стан укриттів я не буду, але хочу зазначити, що в багатьох з них проводити уроки одночасно для всіх учнів, що там перебувають, достатньо важко. Та й засоби навчання навряд чи вчителю можна взяти з собою.Отже, проводити урок приходиться в умовах, що значно відрізняються від типових, і це один з найбільших викликів, з якими стикаються саме вчителі.Спробуємо частково розв'язати ці питання за допомогою мобільного застосунку mozaBook. Багато хто знає, що з початку карантину і до сьогодні на українській версії платформи Mozaik у вільному доступі розміщені підручники та посібники, з якими можна працювати як вчителям, так і учням,” — поділилася Вікторія Косик. 

EdPro Amperia, Фестиваль освіти "Вчителі майбутнього" 2024, EdPro, Едпро

Співзасновник компанії EdPro Юрій Табачин провів лекцію “3D друк: освітні перспективи”. “У сьогоднішніх реаліях 3D-друк дуже органічний технологічний розвиток того формату трудового навчання, який колись був в українських радянських школах. Важливо, що діти через технології 3D-друку можуть дуже просто ознайомитися з базовими принципами інженерного виробництва, моделювання, проєктування, мати можливість у школі чи вдома зробити щось корисне цікаве, і взагалі зрозуміти як взаємодіють між собою різні фізичні об’єкти в реальному житті," — поділився Юрій Табачин. 

Як і з іншими продуктами, з 3D-технологіями EdPro дотримується концепції, що для того аби якісно навчити дітей використовувати ту чи іншу технологію, спочатку потрібно навчити та допомогти застосовувати це на практиці вчителям у школах. Тому одним з основних акцентів у роботі з цими продуктами наша компанія приділяє підтримці й навчанню вчителів та забезпеченню вчителів не тільки одним з елементів 3D-друку — 3D-принтерами, а й усіма необхідними для повноцінної роботи елементами, такими як інструменти для обробки 3D-друку, готові моделі, готові навчальні програми, консультації онлайн, все, що потрібно, щоб вчитель міг легко освоїти 3D-друк, а після цього навчити дітей,” — поділився Юрій Табачин. 

EdPro Amperia, Фестиваль освіти "Вчителі майбутнього" 2024, EdPro, Едпро

Співзасновник компанії EdPro Андрій Табачин взяв участь в освітньому хакатоні "Сміливі мріяти: нестандартні рішення для нестандартних часів".

На початку Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий зазначив: “Забудьте про все, що ви знаєте про школу й креативте. Багато хто не знає, що старша профільна школа — це 10, 11, 12 класи, де учні навчаються в абсолютно іншому середовищі. Ви повинні описати, яким має бути це середовище. Виходимо за рамки. Розуміємо, що у нас відбулося у світі, ми пережили революцію в освіті з погляду онлайнового навчання. Зважуємо весь досвід, який досвід отримали у базовій школі та розуміємо, що ми з цим можемо зробити. Додаємо позитивний досвід у цей суп, більше фантазії та того, чого вам не вистачає, що вам болить, я зараз звертаюся саме до учнів. Тому мріємо сміливо, додаємо у цей рецепт усього, що ви знаєте, чули про освіту, всіх тих практик, з якими стикались і хотіли б отримати в школі.”   

EdPro Amperia, Фестиваль освіти "Вчителі майбутнього" 2024, EdPro, Едпро

Найпопулярнішими ідеями для розвитку української профільної школи стало стажування учнів у старших класах, про це говорили учасники кожної команди. Наприклад, пропонували налагодити комунікацію між школами та бізнесом через обласні адміністрації.Для подолання освітніх втрат пропонували організовувати дітям з прифронтових територій навчальні інтенсиви від тренерів та освітян. Школярі зацікавлені у створенні учнівського комюніті — програми співпраці учнів по усій країні. Чого прагнуть учні? Впливати на формування колективу вчителів, додати творчо спортивну складову та уроки на вулиці, тьюторство та супровід коуча, щоб дітям допомагали наставники, можливість отримувати практичний досвід у професійній діяльності ще у школі, можливість вибирати уроки та факультативи. Були пропозиції запровадити гранти для учнів, покращити ситуацію з обміном із закордонними школами, додати у шкільну програму відвідування музеїв та підприємств. Зазначали, що у старшій школі важливо пояснити учням, як працює бізнес і яка його складова як громадянина в державі. Також буде корисною стажування в органах влади, щоб було більше розуміння як працює, скажімо, бюджет міста. 

Два дні активного спілкування на стенді EdPro з освітянами та друзями подарували усім чимало емоцій, адже учасники Фестивалю отримали чимало подарунків та безпосереднього спілкування. Також команда EdPro презентувала перший випуск журналу “Навчайся з EdPro

Два дні активного спілкування на стенді EdPro з освітянами та друзями подарували усім чимало емоцій, адже учасники Фестивалю отримали чимало подарунків та безпосереднього спілкування. Також команда EdPro презентувала перший випуск журналу “Навчайся з EdPro”. 

Illustration

Співзасновники компанії EdPro Андрій Табачин та Наталія Табачин зазначили, що для усіх учасників такий насичений подіями та зустрічами формат освітнього фестивалю важливий для підтримки освітянського духу, налагодження зв'язків й формування сприятливого середовища для учителів та учнів українських освітніх закладів. Адже кожен учасник поділиться з тими, з ким навчається та працює новими знаннями.