Фільми про вчителів в Україні та у світі

Підбірка кіно на літо і не тільки

Як ви обираєте фільм для перегляду? За улюбленим режисером, актором, рейтингом, тематикою, з новинок, з фестивальних фільмів, з номінованих на «Оскар» чи «Золотий глобус»? Від EdPro у літню скарбничку своїх ресурсів додавайте перелік українських фільмів про шкільну тематику, історії з життя вчителів світового кіно, знятих на реальних подіях, та шкільні комедії.

Документальні фільми від EdCamp — історії успіху українських вчителів

Нещодавно EdCamp Ukraine презентували Історій успіху — це серія документальних стрічок про надзвичайних освітян України, вчителів-амбасадорів проєкту #USAID_ВзаємоДія. Зараз є дві серії, але в планах — поповнення на ютуб-каналі EdCamp Ukraine.Як працюють в українських реаліях освітяни — хто з чим стикається у щоденній роботі: питання професійного вигорання, збереження самого себе, протидії корупції та професійного зростання, обговорення освітніх реформ та внутрішніх процесів в освітянському середовищі з фокусом на позитивному вирішенні.

Історія успіху №1 Алли Рябухи, Глухів                                                               

Історія успіху №2 Людмили Хорькової, Кривий Ріг

Шкільні комедії

«Трубач»Україна, 2014Події в дитячому естрадно-духовому оркестрі "Березіль" набирають несподіваних поворотів, коли на заміну свого відомого диригента приходить новий та невідомий… Музику до цього мюзикла написав композитор і учасник групи Gogol Bordello Сергій Рябцев, кіно для сімейного перегляду.
«Вчителі»Франція, 2013Ця комедійна кінострічка знята на основі серії однойменних коміксів, йдеться про незвичайних вчителів, які прийшли врятувати ліцей від закриття через неуспішність учнів. І їхні методи вас швидше усього дуже здивують.

«Трубач»

«Вчителі»

Фільми про вчителів на основі реальних подій

«Тріумф: Історія Рона Кларка / The Ron Clark Story»США, Канада, 2006У Нью-Йорк приїжджає вчитель молодших класів з провінції та починає роботу в міській школі Гарлема. Як він зробив свій клас найкращим серед шкіл усього міста?
«Вистояти і домогтися»США, 1988У школу в одному з бідних районів Лос-Анджелеса потрапляє вчитель інформатики, який береться за викладання математики учням з низькими оцінками й складною поведінкою. Як змінилося життя та успішність учнів. Знятий у США в 1988-му, а у 2011 році фільм відібрали до Національного реєстру фільмів для зберігання в Бібліотеці Конгресу.

«Тріумф: Історія Рона Кларка / The Ron Clark Story»

«Вистояти і домогтися» (англ. Stand and Deliver)

Художні фільми про вчителів

«Учитель на заміну»
США, 2011
Короткі епізоди з шкільного життя та історія вчителя, який стикнувся з невдячністю та нерозумінням у повсякденному житті.
«Тримай ритм»
CША, 2006
Що може зробити вчитель танців з класом немотивованих вчителів? Це варто побачити:)

«Учитель на заміну» (англ. Detachment)

«Тримай ритм»

Усім гарного літа, приємного перегляду і діліться відгуками з нами. Нехай діти надихають вас і здобувайте разом цінний досвід, гарні результати та чудове спілкування. Усі ми є певною мірою вчителями та прикладом один для одного. Нехай цей досвід навчання і можливості повчитися один у одного буде гарним і корисним уроком у житті для кожного.