Книга “Ковчег” у Мозабук та на сайті ua.mozaweb.com

Компанія Едпро активно долучається до підтримки й розвитку української культурної спадщини.

Першою книгою, яку видали разом із Ковчег "Україна", є “Школа Різдва”, яку можна переглянути у вільному доступі на сайті ua.mozaweb.com. Другою книгою з цієї колекції, про яку й розповімо сьогодні, стала книга “Ковчег”

До слова, онлайн-ресурс kovcheh.ua створюють як віртуальну скарбницю нації — тут відкриють для громадськості те, що було заховано у музейних фондах і скринях, — понад тисячу артефактів у високій якості — шедеври традиційного мистецтва й професійного малярства, найкращі треки української музичної спадщини тощо. Тут зберігатиметься культурний капітал країни, а онлайн формат дозволить людям з усього світу досліджувати й знайомитися з цими надбаннями. 

Ініціатори та засновники платформи — Ярина Винницька і Дмитро Осипов. Проєкт співтворився разом із колекціонером, засновником Львівського Інституту колекціонерства Тарасом Лозинським, художником Остапом Лозинським, об’єднав в одну команду українського поета Сергія Жадана, всесвітньовідомий гурт ДахаБраха, а також ІТ-компанію EdPro, продакшн-студію Film.ua та багатьох інших.

Ковчег, Едпро, Україна, Мозавеб, Мозабук

Якщо ви хочете погортати книгу “Ковчег” на сайті ua.mozaweb.com, заходьте за цим посиланням, єдине, що необхідно зареєструватися. 

Тут ви знайдете інформацію про різних людей з України, які творили музику, мистецтво й українську державність. Погляньмо на чудове художнє оформлення та історії про визначних українців. До речі, прослухати записи із грандіозного концерту "Ковчег "Україна": Х століть української музики можна на soundcloud за посиланням. Концерт-подорож десятьма століттями української музики відбувся у 2021 році на Михайлівській площі міста Києва в рамках святкування 30 річниці Незалежності. 

Обираєте на карті місто та відкриваєте інформацію про українця з цієї місцевості та його творчий спадок, різні історичні періоди поєднуються у географічній, культурній єдності, яку нам дозволяють відстежувати сучасні технології.

Вивчаймо історію України через історії найкращих представників минулого та сучасності. Дякуємо за співпрацю партнерам та за зацікавленість до надбання української культури користувачам програми Мозабук. Ще більше публікацій про нашу діяльність знайдете на блозі EdPro.