EdPro: Стартапи, які Зроблять Навчання Цікавішим

Стаття та фото з http://itcluster.lviv.ua/

Навчання у школі може бути цікавим та захопливим. Львівська компанія EdPro започаткувала серію прогресивних технічних рішень для шкіл, які мають на меті допомогти українським школам зробити навчання інноваційним, а учнів — успішнішими.EdPro — це три різні продукти, об'єднані однією назвою: інтерактивна панель EdPro Touch, навчальне програмне забезпечення для шкіл MozaBook та набір для уроків фізики EdPro Amperia.

Illustration

EdPro Touch – це інтерактивна панель нового поколінняУявіть класну дошку різних розмірів, яка може замінити в навчальному класі відразу кілька приладів: проєктор, інтерактивний екран та комп'ютер. Усі моделі панелі мають здатність розпізнавати близько 20 одночасних дотиків. На таких панелях, вчителі можуть демонструвати учням презентації, відео, графіки чи зображення під час уроків. А учні натомість можуть відразу розв'язувати навчальні завдання, рахувати або редагувати тексти тощо.MozaBook — програмне забезпечення, розроблене спеціально для інтерактивної панелі. Вчитель будь-якого предмету може використовувати під час уроку візуальні навчальні матеріали у вигляді 3D-зображень та відео. Навчальні матеріали, створені угорською компанією Mozaik, зараз активно перекладаються українською мовою компанією EdPro. Також компанія EdPro проводить навчання викладачів шкіл — як максимально функціонально використовувати всі можливості панелей, програмного забезпечення та інтерактивних матеріалів на уроках.
«EdPro Touch — це прилад, який завжди працює, — розповідає Андрій Табачин, співзасновник компанії EdPro. — Він дуже інтуїтивний та зрозумілий для дітей, які зараз користуються смартфонами та планшетами вдома. Завдяки інтерактивному програмному забезпеченню, панель стає ще прогресивнішою й замінює не лише класну дошку, проєктор, комп'ютер, інтерактивний екран, але й майже всі навчальні матеріали — об'ємні макети з біології чи фізики, макет скелета, наприклад, навчальні таблиці чи плакати, зрештою й підручники та мікроскопи».

Illustration

Контент програмного забезпечення надзвичайно великий — від підручників, авторських навчальних відео, 3D-зображень, інтерактивних вправ та шкільних зошитів із завданнями з усіх шкільних предметів, анімації. Навчання з такими матеріалами краще засвоюватиметься учнями, а також підлягає кращому контролю вчителя, все можна зупинити, повторити, придивитися тощо. Окрім того, будь-яке слово можна перекласти іншою мовою, а це дозволить учням вивчати іноземні мови навіть під час інших предметів, таких як біологія, фізика чи математика. До кінця року розробники планують завершити програмне забезпечення, над яким ще ведеться робота зокрема з місцевими вчителями шкіл. Панелі вже замовили кілька шкіл Львова та інших міст України.
EdPro Amperia — проєкт, розробку якого розпочали два роки тому і зараз він перебуває на етапі підготовки до масового виробництва. Це конструктор для проведення лабораторних робіт з електрики в школах. В конструкторі є багато інновацій, які ще не використовувались в подібних рішеннях. Також він комплектується розумними вимірювальними приладами та блоком живлення. Учні матимуть можливість складати робочі схеми, проводити експерименти, вимірювати різні величини й краще розуміти, як все працює.

Illustration

«Ми подивилися, що пропонують наші школи дітям на уроках фізики — старе обладнання. Потім ми шукали якісь варіанти, що взагалі існує на цьому ринку в світі, що пропонують для учнів і виявилось що абсолютно нічого. Тому в нас з'явилась ідея зробити навчальний пристрій у формі кольорового конструктора. Це така олдскул фізика, але в новому баченні. Ми хочемо, щоб сучасне обладнання було в усіх українських школах. EdPro Amperia може стати першим приладом, який матимуть українські школярі першими серед усіх інших,» – продовжує Андрій Табачин.
Набір планують зробити до кінця року та розпочати його масове виробництво. Розробники вже тестували конструктор на уроках фізики у львівських школах, це дозволило вдосконалити його, замінивши деякі деталі.Джерело: http://itcluster.lviv.ua/edpro-startapy-yaki-zroblyat-navchannya-tsikavishym/