НАШІ ПРОДУКТИ

mozaBook у ЛьвовіХто, скільки, де, як — що кажуть вчителі про роботу з програмою у школах

Онлайн-опитування учителів про сучасне мультимедійне обладнання та програму mozaBook.

Після проведення тренінгу з mozaBook ми зробили онлайн-опитування вчителів. Так і дізналися, в яких районах нашого міста найбільш відкриті до комунікації школи й те, як в них приживається сучасне мультимедійне обладнання та програма mozaBook.

Вчителі хімії, біології, фізики — лідери з використання інтерактивних панелей на уроках у львівських школах.

У 2017 році кожна школа міста отримала одну інтерактивну панель. Найчастіше таким обладнанням на уроках користуються вчителі біології, хімії, фізики та інформатики. З програмою mozaBook вчителі цих предметів мають змогу показувати складні процеси, явища, механізми у 3D або відеоформаті.

Illustration

Директор СЗШ №32 м.Львова Микола Пинянський переконаний, що mozaBook можна використовувати на комп'ютері не менш ефективно, ніж на інтерактивних панелях. "Я ознайомлений з багатьма освітянськими ресурсами і останнім часом найбільше використовую mozaBook. Тому що ця програма є "найближчою" для учнів, для школи та вчителів, вона найзручніша і добре підходить за програмою, а головне, тут дуже швидко з'являється нова інформація. Мені, як фізику, найцікавіші винаходи з цієї сфери. Як приклад, гравітаційні хвилі, які нещодавно тільки відкрили, а вони вже є у mozaBook", — говорить Микола Пинянський.

Illustration

Микола Пинянський викладає у школі фізику та астрономію, каже, що на уроках показує часто дітям 3D-відео, які підбирає за тематикою. Директор зазначає, що на нарадах з учителями обговорює переваги програми, і додає свої спостереження: "Я вже не уявляю жодного уроку без програми mozaBook та інтерактивних панелей. Це затягує людей, які цікавляться чимось новим. Тут можна візуалізувати складні процеси, показувати будову предметів та організмів. От візьмемо, наприклад, атомну електростанцію. Не повеземо ж ми кожен клас на екскурсію, не покажемо, як ці процеси відбуваються. А тут це все можна розглянути та зрозуміти. В програмі є доступ до того, що у шкільному класі раніше не можна було побачити."

Illustration
Illustration
Illustration
Illustration

Зараз у СЗШ №32 четверо вчителів активно використовують програму mozaBook після проходження тренінгу. "Звичайно, що це невелика кількість, як на усю школу і в нас ще є багато вчителів, яким це необхідно. Чомусь здається, що онлайн-тренінг менш ефективний, ніж живе навчання," — поділився думкою Микола Пинянський.За його словами, основними факторами, які посприяють кращому поширенню використання навчальної програми mozaBook у школах, є збільшення кількості обладнання — інтерактивних панелей та більш поглиблене навчання для вчителів. Також для того, щоб запускати відео у програмі обов'язково має бути підключення до інтернету.Кожен вчитель може підсилити свою методику викладання потрібними і найзручнішими для себе матеріалами, інструментами з програми. Тобто, фактично зараз вчителям необхідно ділитись обладнанням, щоб закріпити вже вивчене наповнення програми і могти ефективно впроваджувати на своїх уроках або мати змогу ознайомитися з програмою.

80 відсотків опитаних учителів, які мали змогу самостійно попрацювати з mozaBook, поставили програмі найвищий бал.


На 4-5 балів з 5-ти, в основному, оцінили базове навчання вчителі, котрі пройшли тренінг з mozaBook.Самій програмі 80 відсотків опитаних учителів, які мали змогу самостійно попрацювати з mozaBook, поставили найвищий бал. І по максимуму, тобто "на п'ятірку" оцінили можливість покращення навчального процесу з допомогою програми mozaBook 75 відсотків опитаних учителів.

Illustration
Illustration

Про те, як сприймають програму на уроках учні розповів з свого досвіду Микола Пинянський: "Учнів старших класів анімацією не здивуєш. Однак з візуальними матеріалами у mozaBook для усіх урок стає цікавішим, більш насиченим і різнобарвнішим. Зрозуміло, що з такими засобами можна досягти набагато кращого сприйняття у дітей, ніж просто від прочитаного з підручника. Менші діти із великим захопленням сприймають уроки з такими інтерактивними вставками. А якщо їм ще дати можливість покрутити предмети з 3D-матеріалів, збільшити чи наблизити, то зрозуміло, що для них це стає ще цікавішим. Вони мають пізнавальний інтерес і результат цього навчання є кращим, ніж підручник чи словесний опис, або навіть таблиця."Для тих, хто хоче ознайомитись з програмою просто зараз, за комп'ютером, наш тренер з mozaBook Дмитро Галько радить два варіанти безплатного доступу до контенту на сайті: http://ua.mozaweb.com/uk/● без реєстрації можна безоплатно переглядати матеріали, які мають позначку подарунка;

Illustration

● із зареєстрованого акаунта можна безплатно переглядати будь-які ролики, 3D-анімації, картинки з медіабібліотеки, але у кількості не більше 5 одиниць на тиждень.

Illustration

Поділитись своєю думкою про навчальну програму mozaBook та її наповнення можна на нашій сторінці на Фейсбуці!