Освітні курси компанії Едпро влітку 2023

 Протягом липня й серпня триває навчання для освітян з тренерами компанії EdPro.

Протягом літа освітяни можуть навчатися, а в кінці серпня компанія Едпро перегляне результати та опублікує перелік закладів, які отримають відзнаку “Тут навчають з Мозабук”Освітні курси компанії Едпро та отримання сертифіката про підвищення педагогічної діяльності є безоплатними. Зареєструватися можна на сторінці обраного курсу, перелік яких є на сторінці Освітні курси компанії EdPro.  Спочатку рекомендуємо пройти Модуль №1 "Основи роботи з mozaBook та mozaWeb". А далі можете обирати з решти 10 курсів.Що потрібно зареєстрованому учаснику? Комп'ютер, доступ до інтернету та трохи часу для лекцій і практичних завдань, а ще, можливо, почути відгуки своїх колег, які у липні пройшли навчання на Освітніх курсах компанії EdPro та отримали Сертифікати. Якщо у вас є бажання підтримати українських освітян, діліться цим дописом про навчання від Едпро у соцмережах. 

Що нам розповіли про Освітні курси сертифіковані вчителі у липні? 

Учитель хімії та біології Наталія Прокопець успішно завершила освітній курс “Використання програмного комплексу Mozaik для НУШ 5 класи” та використовує у програмі інструменти, ігри для тренування навичок, тести, 3D-сцени, навчальні відео та цифрові уроки, й створює зошити уроків. 
“Нещодавно відвідала фестиваль освіти у Львові. Спікер Дмитро Галько за допомогою інтерактивних панелей EdPro зміг переконати кожного учасника, як зручно й корисно скористатися сучасним обладнанням, виступаючи перед аудиторією. Разом із навчальною програмою Мозабук інтерактивна панель EdPro — засіб для навчання у будь-якому класі з базою для більшості предметів. Усім розробникам, спікерам вдячна за їхню роботу, що дає можливість легко, просто, але інтерактивно проводити уроки,” — написала на початку свого відгуку пані Наталія.

Едпро, EdPro,Фестиваль освіти у Львові «Вчителі майбутнього»
Едпро, EdPro,Фестиваль освіти у Львові «Вчителі майбутнього»

Кілька фото зі спілкування з освітянами та лекції Дмитра Галька на Фестивалі освіти у Львові «Вчителі майбутнього»

Щодо свого навчання на освітніх курсах компанії EdPro учителька із НВО ЛШДНЗ "Вікторія-П" зазначила: “Мої уроки стануть креативними, цікавими, корисними, інформативними. Контент програмного забезпечення — від підручників, авторських навчальних відео, 3D зображень, інтерактивних вправ і шкільних зошитів із завданнями з усіх шкільних предметів, анімації до можливості створювати власні уроки. Навчання з такими матеріалами краще засвоюється учнями, а також підлягає кращому контролю вчителя (все можна зупинити, повторити, придивитися уважніше). Окрім того, будь-яке слово можна перекласти іншою мовою, а це дозволить учням вивчати іноземні мови навіть під час вивчення інших предметів, таких як біологія, фізика чи математика. Система MozaBook поєднує у собі програму для вчителя, сайт для домашнього навчання учнів, адаптовані додатки для планшета, набір географічними картами, та понад тисячею 3D-презентацій. Кожен учитель має акаунт (обліковий запис) і може працювати у системі дистанційно, використовуючи у програмі контент і підручники або створювати власний конспект уроку на цій платформі. Як вчитель можу відкривати та використовувати свої цифрові книги, весь інтерактивний вміст (3D-сцени, навчальні відео та цифрові уроки), використовувати всі інструменти та ігри для тренування навичок, створювати інтерактивні зошити та презентації у програмі mozaBook. Завантажувати зошити та презентації в хмару ua.mozaweb.com, використовувати підручники та зошити в офлайн режимі у програмі mozaBook на комп'ютері та мобільних пристроях, ілюструвати та збагачувати свої книги.Це сприятиме як якості навчання, так і заохоченню до навчання. Діти краще пізнаватимуть світ навколо та самих себе. Інтерактивні панелі Едпро та програма mozaBook допоможуть учителям проводити уроки більш динамічно, робити їх ще більш захопливими, та легшими до сприйняття, унаочнювати, збагачувати навчальний матеріал. З візуальними матеріалами у mozaBook для усіх урок стає цікавішим, більш насиченим і різнобарвнішим. Зрозуміло, що з такими засобами можна досягти набагато кращого сприйняття у дітей, ніж просто від прочитаного з підручника. Менші діти із великим захопленням сприймають уроки з такими інтерактивними вставками. А якщо їм ще дати можливість покрутити предмети з 3D-матеріалів, збільшити чи наблизити, то зрозуміло, що для них це стає ще цікавішим. Вони мають пізнавальний інтерес і результат цього навчання є кращим, ніж підручник чи словесний опис або навіть таблиця."

Ще кілька фото з Фестивалю освіти.

Учитель переконана, що у нас є багато обдарованих дітей, які в майбутньому змінять нашу країну: “Вчитися замість них ми не можемо і не будемо, але ми можемо надати їм доступ до якісної освіти. І ми зобов’язані їм у цьому допомогти.”  Мозабук та Мозавеб — гарна можливість для учнів, адже вони отримають доступ до всього цифрового вмісту системи, зможуть брати участь у класній роботі та виконувати домашні завдання на комп'ютерах Windows та мобільних пристроях Android/iOS, а також виконувати інтерактивні домашні завдання, надіслані вчителями, відкривати поширені вчителем інтерактивні зошити, створені в mozaBook." На своєму сайті Наталія Прокопець створила розділ Мозабук, в якому ділиться презентаціями зошитів-уроків, які вона почала створювати у програмі mozaBook.

Едпро, EdPro, Освітні курси EdPro Education, відгуки вчителів

Учитель математики Оксана Ткачук після завершення курсу “Використання програмного комплексу Mozaik вчителем математики” шукає спонсора, аби придбати навчальну програму: “Якщо знайду спонсора, то буду використовувати все і на уроці, і для домашнього завдання… Програма продумана і підходить для будь-якого предмета. Легка у використанні, задовольняє всі потреби уроку, цікаво працювати вчителю, учні теж думаю будуть в захопленні. Правда для математики 3D сцен малувато). Дякую за навчання. Бажаю команді здоров'я, натхнення, професійних успіхів і мирного неба!”
Учителька Ольга Терлецька поділилася своїм досвідом після курсу “Основи роботи з mozaBook та mozaWeb”: “Освітні курси компанії Едпро порадили колеги, за що я їм вдячна. Було пізнавально, цікаво, дуже доступно. Щиро дякую за здобуті знання й набуті навички, які я обов'язково застосовуватиму на практиці. Навчатися у Вас дуже цікаво, сподіваюся, що тепер на моїх уроках з mozaBook буде так само. Планую створювати зошити й наповнюватиму їх різними інструментами.” Й також побажала нам натхнення, невичерпної енергії, сил, великих здобутків і мирного неба!

Консультант ЦПРПП Аксинія Лезнюк пройшла курс «Основи роботи з mozaBook та mozaWeb»: “Використовую платформу Мозабук з початку карантинних обмежень 2020 року. Як вчитель географії та інтегрованих курсів бачу безліч переваг. Свої самостійно здобуті за цей період часу навички роботи з програмою потрібно підтвердити на новому місці роботи, тому пройшла курс, освіжила знання, більше дізналася про різні дрібні моменти та маю документ. На уроках використовую усі можливості та інструменти навчальної програми.”
Учителька хімії та біології Валентина Зеленська завершила курс “Основи роботи з mozaBook та mozaWeb” й зазначила, що користується усім, що є у доступі: “Дякую за вашу роботу. Бажаю мирного неба та успіхів у вашому житті. Дуже гарна платформа Mozabook. Тут багато ілюстративного та дидактичного матеріалу, суперовий інструментарій. Одна проблема — дуже дорого для вчительської зарплати. Держава має фінансувати роботу таких сервісів як Мозабук та Мозавеб.”

Курс «Використання програмного комплексу Mozaik вчителем Біології» пройшли учителі біології Вікторія Кошева та Світлана Рибак. Пані Вікторія побажала команді Едпро надхнення для створення нових корисних вебінарів, конференцій та зазначила, що для себе бере першочергово можливість швидкого створення цікавого уроку на основі запропонованих підручників та планує використання різних інструментів, підручників, 3Dсцен, мультимедіа. Пані Світлана написала: “Дякую за вашу працю! Дуже сподобалося працювати у новому форматі. Для мене навчання від компанії EdPro — новинка в освіті з дуже великою візуалізацією (3D-сцени, мікроскоп, жива природа), особливо для вчителів біології, хімії, географії, історії. Я почала активно використовувати в роботі електронні версії підручників, вирізання схем, друкованого матеріалу, 3D-сцени, тести. Дуже добре, що даєте код активації на весь період навчання для кращого ознайомлення з програмою.”

Це сприятиме як якості навчання, так і заохоченню до навчання. Діти краще пізнаватимуть світ навколо та самих себе. Інтерактивні панелі Едпро та програма mozaBook допоможуть учителям проводити уроки більш динамічно, робити їх ще більш захопливими, та легшими до сприйняття, унаочнювати, збагачувати навчальний матеріал. З візуальними матеріалами у mozaBook для усіх урок стає цікавішим, більш насиченим і різнобарвнішим. Зрозуміло, що з такими засобами можна досягти набагато кращого сприйняття у дітей, ніж просто від прочитаного з підручника. 

Учитель хімії та біології Наталія Прокопець

Історії з життя освітян. Колеги діляться відгуками про Освітні курси компанії EdPro. Хтось уже кілька років використовує програму та потребував Сертифіката саме зараз, хтось щойно відкрив для себе навчальний ресурс та не стримує захвату від нових можливостей. Учителі діляться своїми напрацюваннями, спостереженнями та відгуками. Комусь потрібні кошти на придбання програми. Українські освітяни працюють над освоєнням новинок, впроваджують застосування інструментів Мозабук на своїх заняттях. Усі, хто цікавиться підвищення педагогічної кваліфікації, можуть пройти опитування від тренера Едпро. Якщо в системі Мozaik потрібно змінити назву закладу освіти, скористайтеся цією формоюКомпанія Едпро продовжує навчати українських вчителів, ділитися напрацюваннями, створювати освітні матеріали у системі Mozaik та залучати все більше українських підручників з різних видавництв України. Запрошуємо й вас пройти навчання та поділитися інформацією з учителями та керівниками шкіл.