Освітні курси від EdPro у 2022 році


Спеціалізоване та базове навчання для учителів різних предметів від тренерів компанії EdPro.

Команда EdPro сконцентрувалася на тому, аби не тільки покращити якість навчання педагогам, а й кількісно збільшити можливості для здобуття потрібних освітянських навичок. У травні, окрім оновленого базового курсу з mozaBook та mozaWeb, стартували спеціалізовані курси для учителів хімії, фізики, біології, географії (з секунди на секунду)… У тренера освітніх проєктів компанії EdPro, Diamond mozaLearn ICT Expert Дмитра Галька розпитали про те, що зараз можуть взяти для себе українські освітяни на курсах та онлайн-майстерках.

Дмитре, розкажи, як взаємопов’язані базовий та спеціалізовані курси? Базовий курс дає знання та навички для роботи з програмою mozaBook, цього достатньо, щоб почати використовувати вміст програми на уроці. Не важливо чи працював учитель з програмою до цього навчання, практичні завдання допоможуть розібратися, як встановлювати цю програму, реєструвати користувача й працювати з електронними ресурсами системи.Спеціалізовані курси розвивають можливості використання конкретних інструментів на тому чи іншому уроці. Зараз доступні курси для учителів хімії, біології, географії та фізики. Саме ці навчання дозволяють поглибити знання програми та використовувати її можливості ефективніше.  

Illustration

Дмитро ГалькоКуратор напрямку цифрової трансформації освітніх закладів через впровадження сучасного шкільного приладдя від компанії EdPro та програмного забезпечення mozaBook, тренер освітніх проєктів компанії EdPro, Diamond mozaLearn ICT Expert

Які відгуки отримали тренери від учасників за перших кілька тижнів?
Дуже позитивні. Але, крім відгуків, я також побачив практичне застосування отриманих знань. Майже всі надіслані завдання показують чудове засвоєння матеріалу та самі уроки, маю на увазі естетичний та практичний вигляд, стали кращими. Думаю, що діти на уроках також це оцінять)

Користувачі Мозабук і Мозавеб можуть навчатися з будь-якого місця, перебуваючи в Україні чи за кордоном. Скільки часу є на проходження навчання?Як і в попередніх Вебінарах від компанії Едпро, ми не лімітуємо місце та час доби для проходження навчання. Учитель може з будь-якого куточка світу зареєструватися на це навчання, переглянути відеоуроки та виконати домашнє завдання. Головною вимогою є наявність персонального комп'ютера та підключення до мережі інтернет. Курси від EdPro тривають визначений проміжок часу, здебільшого це календарний місяць, протягом якого ми перевіряємо отримані завдання та видаємо Сертифікати. Зараз навчання триватиме довше, з огляду на проблеми доступності до інтернету в різних областях та зменшення вільного часу. Будь-які зміни щодо тривалості навчання можна переглянути на сторінці конкретного курсу.

Illustration

Також цьогоріч учителі можуть щомісяця проходити онлайн-майстерки та отримувати Сертифікати на 2 год? Звичайно, практика щомісячних майстерок онлайн з учителями триватиме й надалі. Ціллю таких майстер-класів є ознайомлення спільноти з новими чи нетиповими можливостями системи Мозаїк та надання відповідей на нагальні питання вчителів.

Illustration

Розкажи, на які ще спеціалізовані курси зараз є запит? І на що можуть очікувати найближчим часом наші освітяни?З форми реєстрації на базовий курс ми можемо сказати, що запит на навчання є у вчителів абсолютно всіх предметів. Проте найбільш зацікавленими є вчителі НУШ, як 1-4 класів, так і НУШ 5+. Це не дивно, нова програма вимагає від педагога використання сучасних підходів та технологій на уроці. А система Mozaik якраз і призначена для цього.

Illustration
Illustration
Illustration

Компанія EdPro надає підтримку учителям, відкривши повний доступ до матеріалів програми mozaBook та сайту mozaWeb на час військових дій в Україні, а також навчаючи освітян користуватися сучасними інструментами на курсах. Як буде надалі? Не маю відповіді, це не мій рівень рішень. Однаково можу сказати, що програма mozaBook та сайт mozaWeb набирає популярності серед вчителів не дивлячись на ускладнення від війни. Прогрес зупинити не вдасться ні загарбнику, ні консервативним поглядам.Батьки, діти та вчительство використовує систему безплатно до завершення навчального року, але є численні запити на придбання доступу до системи навіть зараз. З огляду на надані можливості для вчителя є готовність їх оплачувати для подальшої підтримки та розвитку системи. Очевидно, що тут також важливий 5-річний досвід, коли учителі отримували підтримку й зростали на наших онлайн-заняттях. Є довіра, бажання співпрацювати й вдосконалюватися.

З чудовими людьми, тренерами EdPro освітяни зможуть вдосконалити свої уміння, отримати підтримку та супровід під час проходження курсів у фейсбук "Навчання від компанії EdPro у 2022", а також максимально дослідити можливості навчальної програми. Запрошуємо на навчання!

Illustration