НАШІ ПРОДУКТИ


Посібник “Уроки критичного мислення”

У вільному доступі в mozaBook та на сайті mozaWeb.

Команда EdPro долучилася до створення ще одного посібника для молодшої школи та українських користувачів. На сайті mozaWeb та в програмі mozaBook з дітьми у школі та вдома можна освоїти основи розвитку навичок вмикати мозок за допомогою посібника “Уроки критичного мислення”. Книгу створили за сприяння ГО “Мейкерспейс Львів”, безпосередньо Анни Косарєвої та за підтримки фонду “Відродження”. Ілюстрації намалювала Надія Кушнір. У книзі кожна тема ілюстрована класним малюнком, іграми та завданнями на перевірку засвоєння інформації, тут є ще й корисні вправи для розминки з математики, складання пазлів та тренування пам’яті, а усі тексти озвучені, тож прослуховуєте або зачитуєте самостійно.

Книгу можна відкрити на сайті mozaWeb у вільному доступі, зареєструвавши свій обліковий запис.


У який момент з’явилася ідея створення книги "Уроки критичного мислення"?Вже давніше. Як не дивно, вперше про критичне мислення для дітей я прочитала орієнтовно у 2014 році на сайті code.org, що вивчення програмування сприяє розвитку критичного мислення в дітей. У той час ми створювали наші перші курси для найменших і, почавши шукати інформацію, потрапили на сайт європейської фундації з критичного мислення, яка проводить навчання для тренерів з викладання критичного мислення для різних вікових груп. Той посібник — то наше напрацювання за кілька років, сумарна праця всіх наших викладачів, оскільки кожен вкладав у предмет частинку себе.
Перші думки та відчуття, коли побачила реалізований задум?Кольорово. Насправді пояснювати, що таке критичне мислення дошкільнятам чи молодшим школярам важко, наше головне завдання було пояснити їм важливість уміти ставити запитання та не боятися думати нестандартно і вміти сформувати до усього власне ставлення.
Які враження від книги у твоїх дітей?Молодший загалом любить інтерактивні посібники, а старша — ггг, ну підлітку особливо сподобалося твердження про мати власну думку :) особливо щодо необхідності навчатися.

Illustration

Аня КосарєваAdministrative & Ambassador of Happiness у MakerSpace Lviv

Illustration

Надія Кушнір
Ілюстратор дитячих книжок, дизайнер

Що тебе надихало під час створення малюнків для книги “Уроки критичного мислення?”
Завжди перед початком роботи я вся обкладаюся купою книжок, цього разу натхненням була серія про шкарпетки польського автора Юстини Беднарек та ілюстратора Даніеля де Лятура, а також мого улюбленого Олівера Джеферса.
 
Для кого ця книга, на твій погляд, буде корисною: для дітей чи й для дорослих?
Ця книга як вітаміни, корисна всім однаково:) Як показав досвід, багато дорослих не в курсі, що таке критичне мислення:)
 
Уяви, що ти в молодшій школі в тебе були уроки критичного мислення, як би це вплинуло на тебе теперішню? 
Я одна з тих щасливиць, в яких у школі був предмет логіка, який був тотожним з критичним мисленням. Впевнена, що весь комплекс знань, особливо технічних наук, дали мені можливість зараз вирізнятися серед художників: бути більш успішною та впевненіше і швидше досягати цілей в житті.

Якщо є бажання користуватися посібником у програмі mozaBook, а раніше не було можливістю нею скористатися, можна завантажити 30-денну безплатну версію програми, переглянути на сторінці Вебінару, як у ній працювати. У грудні відбудеться наступний Вебінар: "Робота з mozaBook та mozaWeb", на якому можна отримати Сертифікат на підвищення педагогічної кваліфікації на 30 год.

Illustration

Онлайн-презентація нашого посібника відбудеться у вівторок, 17 листопада о 16:00 на фейсбук-сторінці EdPro.Співзасновниця компанії EdPro Nataly Tabachyn розповість про книги та посібники нашої розробки, які є у вільному доступі на сайті mozaWeb.Administrative & Ambassador of Happiness у MakerSpace Lviv Anna Kosaryeva розповість всі деталі про ідею та створення книги "Уроки критичного мислення".Залишайте свої запитання у формі реєстрації, усі отримають відповіді, а за найцікавіше запитання — приємний приз:)