НАШІ ПРОДУКТИ

Термальний сканер компанії EdPro



Або інновації проти COVID-19

Зрозуміло, що з 1-го вересня багато шкіл розпочне свою роботу — цього хочуть діти, батьки й вчителі. Як усі масові заклади, освітні також будуть вимушені проводити температурний скринінг. Саме завдяки спілкуванню з великою кількістю освітян, у нас було розуміння, що цей виклик потрібно долати. Термальний сканер EdPro — інноваційне рішення для автоматизованого вимірювання температури в громадських місцях. Цей продукт на вимогу часу розпочав свою історію з онлайн-хакатону Hack the New World. Його провели навесні з метою знайти рішення, що допоможуть суспільству адаптуватися до постпандемічної кризи.

Що вдалося EdPro зробити під час хакатону?

Це історія 48-годинного “забігу”, коли в умовах максимальної концентрації кільком людям з EdPro вдалося створити базу для цього рішення та його випробування. Спочатку визначилися з вибором пристрою, яким й користуються наші покупці. Також на хакатоні зробили робочий прототип та презентацію для клієнта, яку тепер використовуємо для інформування й продажу. І ще отримали змогу встановити пристрій для тестування в ЛМР, щодня орієнтовно 1000 людей користувалися пристроєм, що дозволило перевірити його на практиці.Завдяки тому, що зосередилися на програмному забезпеченні та обирали з готових пристроїв, заощадили орієнтовно рік часу, який би пішов на розробку техніки. Можливо, у майбутньому, компанія зробить повністю свій пристрій. А те, що команда з чотирьох людей розробила рішення, яким уже через 3-4 місяці почали користуватися в лікарнях, коворкінгах, освітніх закладах, це говорить про професійність і вміння знаходити нестандартні рішення.Над розробкою температурного сканера та стратегією щодо інформаційного висвітлення нашого рішення працює четверо людей: Наталія Табачин – маркетинг та PR, Ярослав Кіхтан – Android розробник, Андрій Сорока – UI / UX, Андрій Табачин – Ruby on Rails розробник, R&D, sales, management.

Illustration

Автоматичний температурний скринінг: то в чому ж різниця?

Температурні сканери з програмним забезпеченням для розпізнавання обличчя широко використовуються в Китаї, Південній Кореї та США. Відповідно, у них цей процес автоматизований. На ринку України звикли бачити пірометри, інфрачервоні термометри. Очевидно, що громадськість ще не дуже розуміє різницю між такими приладами.Насправді, й температурний сканер, й точковий пірометр забезпечують безконтактні заміри температури. Однак, є різниця в тому, як вони працюють — пірометр зчитує температуру з однієї точки, тоді як термальний сканер може зчитувати температуру з кожної точки усього зображення з більшої відстані, що важливо в сучасних реаліях.Якщо спостерігати, як проводять вимірювання температури в масових місцях, можна виділити основні слабинки: відсутність гарантій, що покази правильні, завжди вимагається залучення окремих працівників, відсутність записаних даних, відповідно реагування також залежить від людського фактора.Знаючи це, ми обрали ціль — створити рішення, яке дозволяє швидкий скринінг великої кількості людей, забезпечуючи точний результат. Процедура безконтактна, автоматична і з миттєвою реакцією, якщо щось пішло не так. Наприклад, якщо результат вищий, ніж дозволено, йде попередження: сигнал тривоги та блимання червоного світла.

Хто користується Термальним сканером?

Крім інформування в соцмережах, ми пояснюємо, як прилад працює безпосередньо чи на онлайн-консультаціях. Також ми можемо надати пристрій на “випробувальний період”, тоді у замовника є цей практичний досвід, який дозволяє впевнено вирішувати.Зараз наша компанія активно співпрацює зі школами, які готуються до початку навчального року. Сканери пройшли випробування у Школі Вільних і небайдужих, Новопечерській школі та планується встановлення у мережі шкіл КМДШ. Також співпрацюємо з коворкінг-просторами й університетами, наші пристрої є в Creative States, Platforma Coworking, “Освіторія Хаб” та університетом УКУ. Медичні заклади почали користуватися нашим термальним сканером.

Як це допомагає запобігти поширенню COVID-19?

У різних публічних місцях, наприклад, ресторани, магазини, музеї, сервісні центри, де потік людей є постійним, вимірювання температури проводиться анонімно. На термальному сканері EdPro відвідувач закладу побачить червоне світло та відповідний звуковий супровід, якщо у нього підвищена температура, персонал діє за встановленими інструкціями. Відповідно, людина буде направлена на обстеження чи самоізоляцію, тим самим допомагаючи стримувати поширення COVID-19.На підприємствах критичної інфраструктури необхідний запис даних щодо температури персоналу. Автоматизація перевірки температури надає певний правовий захист для бізнесу та державних установ, що обирають технологічні рішення, як максимально ефективні заходи для убезпечення від зараження вірусом своїх відвідувачів.Також у базі даних підтримується до 30 000 осіб, що дозволяє швидко реагувати на надзвичайні ситуації. Наприклад, функція розпізнавання облич може допомогти швидко організувати процес вимірювання температури екіпажу швидкої допомоги, водіїв та водіїв автобусів, тролейбусів або таксі.

Illustration
Illustration

Який повний пакет функцій Термального сканера EdPro?

Автоматичний температурний скринінг з точністю вимірювання температури ± 0,5 °C
Діапазон безконтактної ідентифікації 0,5-1 м (найбільша точність за 0,5 м).
Безконтактна ідентифікація з розпізнанням обличчя займає кілька секунд.
Можливість визначення, чи відвідувач у масці.
База даних до 30 000 осіб.
Звукові сигнали та повідомлення на обрані канали при виявленні підвищеної температури або ідентифікації особи, що не має права на вхід.
Записи показників температури, відвідуваності та заповненості приміщення.
Також допрацьовується функціонал для інтеграції з системами безпеки, з електронними щоденниками та з системами звітності в офісах.

Illustration

Які є варіанти застосування термального сканера?

Найпростіший варіант — на настільній підставці чи високій стійці у прохідній або в необхідному вам місці, де потрібно фіксувати покази температури людей. У медичних закладах з високою прохідністю людей, для швидкого моніторингу стану медичного персоналу.Всюди можливо, що людина запізнюється — в школах, дитячих садках, університетах, термальний сканер дозволяє робити запис відвідувачів та автоматизацію звітів про відвідування та час входу й виходу. Щоб увійти в приміщення, людина повинна бути в створеній базі даних закладу. Пристрій буде миттєво розпізнавати обличчя та дозволяти доступ лише тим, хто знаходиться у базі даних і має нормальну температуру.Якщо використовувати термальний сканер EdPro в поєднанні з автоматичними розсувними дверима, вони можуть реагувати на показники температури та не відкриватися, якщо в людини підвищена температура.
Можна створити базу даних з фотографіями та отримувати сповіщення, коли вони підходять до будівлі, або ж, наприклад, для виявлення злодіїв чи грабіжників.Заклади чи підприємства, які потребують впровадження системи звітності відпрацьованих годин працівниками у своїх офісних будівлях. Використовуючи температурний сканер разом із кадровим каталогом, можна безконтактно зареєструвати усіх працівників та фіксувати їхні покази температури на початку і в кінці зміни, записуючи робочі години.Автоматизація температурних перевірок збільшує довіру клієнтів до закладу чи громадської установи та дозволяє скоротити навантаження на персонал. Також слугує не лише засобом скорочення розповсюдження вірусу, а й додає відчуття спокою людям, які працюють у будівлі.

Як у Фейсбук поділитися корисними відомостями?

У соцмережі Фейсбук є доступною рамка для основних світлин “Термальний сканер EdPro”. Щоб її знайти і додати на фото, потрібно:
1) натиснути на фото свого профілю;
2) вибрати «Додати рамку»;
3) знайти рамку «Термальний сканер EdPro»;
4) встановити її та зберегти фото.
Візуалізуймо у всіх нормальну температуру й будьмо здорові!

Illustration

Замовлення на Термальний сканер можна зробити на сайті:https://termal.edpro.ua/

Маєте запитання чи ідеї? Надсилайте листи на електронну скриньку: au.orpde%40lamret, телефонуйте +38(032)2492029, замовляйте онлайн-консультацію або заходьте в гості! Завжди раді спілкуванню з вами!