EDPRO РЕКОМЕНДУЄ

Українські блоги для вчителів та батьків школярів

Підбірка блогів з матеріалами, що стосуються освіти.

Тема порозуміння батьківської та учительської спільнот в нашому суспільстві актуальна як ніколи. В час проведення реформ кожна зі сторін хоче справедливого відношення та відчуває дискомфорт від нереалізованих потреб. Один зі шляхів порозуміння — вибір якісних джерел, які інформують про те, що відбувається в українській освіті та у різних країнах світу, і те, чим живуть наші сучасні вчителі, учні.Над тим, як об'єднувати вчителів, батьків та учнів для ефективного впровадження освітніх методик, працюють як на всесвітніх освітніх форумах, так і в кожній школі прямо зараз.У цій підбірці #EdProрекомендує ми відібрали найкращі українські освітні блоги, які допоможуть читачам легше зорієнтуватися в освітянських процесах і тенденціях і знайти корисну інформацію на щодень. Хто є у соцмережах, може підписатися на ці ресурси та збагатити свою стрічку новин класними статтями.

ОСВІТОРІЯ: новини, журнал, блоги
Аудиторія: батьки; вчителі; люди, які цікавляться освітою

Illustration

На сайті є публікації починаючи від новин до аналізу та порівняння різних систем освіти у світі. Найкращий орієнтир — заголовок матеріалу, дозволяє визначити, яка тема вам зараз на часі. Дуже зручно, що в статтях є пропозиції для перегляду схожих або пов'язаних за тематикою матеріалів. Під заголовком завжди вказана рубрика з матеріалами на вказану тематику.Крім якісної аналітики, тут чимало різних підбірок, статей про потреби учнів та вчителів з варіантами пропозицій, що можна зробити у конкретній ситуації. Вчителі можуть взяти класні рекомендації для покращення своєї роботи, а батьки — для кращого самопочуття чи результатів успішності своїх дітей.
Мови: українська, російськаСайт: https://osvitoria.media/opinions/Фейсбук-сторінка: https://www.facebook.com/osvitoria.media/

Освітній Блог EdEra
Аудиторія: вчителі; широке коло читачів

Illustration

Матеріали можна знаходити за тегами або йти від останніх публікацій до попередніх. Це статті про освітні тенденції та актуальні новини, огляди міжнародних конференцій, наукові статті та західні онлайн-платформи, також пишуть про досвід та напрацювання команди EdEra.
Тут педагоги можуть зайти огляди про освітні тренди, домашнє та адаптивне навчання, освітні технології, медіаграмотність та спростування навчальних міфів. Стиль та подача орієнтована на сучасного освітянина. Матеріали стильні, змістовні, теми оригінальні та відкликаються на сучасні запити учасників навчального процесу.
Мови: українськаСайт: blog.ed-era.comФейсбук-сторінка: https://www.facebook.com/EdEraUa/

ВСЕОСВІТА: Новини
Аудиторія: вчителі; люди, які цікавляться освітою

Illustration

Новий ресурс, який рік тому почав свою діяльність. Дуже зручний для педагогів. Чітка структура дозволяє легко потрапити на потрібну закладку сайту: конкурси, вебінари, курси… Сторінка з дописами також починається з рубрик, то ж тут можна відразу відкрити потрібний розділ або проскролити сторінку і подивитися на найновіші публікації.Матеріали довідкового характеру, цікаві підбірки та повідомлення про конкурси, знижки, олімпіади. Хто любить такі підбірки, додавайте цей ресурс у свою онлайн-читанку.
Мови: українськаСайт: https://vseosvita.ua/newsФейсбук-сторінка: https://www.facebook.com/vseosvita/

На Урок: Журнал
Аудиторія: вчителі; люди, які цікавляться освітою

Illustration

Це сучасне онлайн-медіа для освітян. У закладці "Журнал" новини та статті чітко розділені. Рубрики зверху рядочком. То ж, вчитель вибирає зручний для себе шлях: чітко по темах чи скролимо і вибираємо статтю, яка зачепила. Якщо матеріали подобаються, можна підписатися на розсилку.Поради для вчителів, підбірки ігор, мультфільмів, технік для роботи з учнями, практичні інструменти, сценарії до свят, кейс-уроки, ідеї для поробок та експериментів на уроках, підбірки різних форматів для занять, лайфхаки для вчителів для покращення роботи, спілкування з батьками та учнями. На перший погляд, виглядає як суперкольоровий мікс усього, що тільки можна знайти. Тут також поради від психолога, матеріали про корисне використання інтернету та інклюзивну освіту. Для людей, які працюють з дітьми, дуже корисний блог.
Мови: українськаСайт: https://naurok.com.ua/journalФейсбук-сторінка: https://www.facebook.com/naurok.com.ua/

Блог ЕdPro
Аудиторія: вчителі; люди, які цікавляться освітою

Illustration

Публікації, звичайно ж, пов'язані з впровадженням сучасного інтерактивного обладнання у школах. Кілька разів на місяць на блозі публікують матеріали спеціально для педагогів. Тут є успішні історії вчителів та освітніх закладів України, екскурсії у школи, які активно користуються інтерактивними панелями.Рубрика #EdProрекомендує — підбірки корисних онлайн-ресурсів для проведення уроків, самоосвіти вчителів, консультація юриста для освітян-учасників тендерів, реальні приклади фінансування шкільних проєктів. Також матеріали про те, що створює команда, як проходить навчання вчителів, як відбувається конкурс #SuperUrok. Чим це цікаво читачам? Практична і корисна інформація, живі історії, які творяться на ваших очах, бо йдучи у школу, ми також не знаємо, що нам розкажуть вчителі та разом з ними та учнями робимо нові експерименти, ділимося на блозі цим досвідом. Це приклад якісної комунікації з учителями та читачами загалом. Матеріалів не так багато, але кожен знайде, що почитати й для себе користь взяти!
Мови: українськаСайт: https://edpro.com.ua/blogФейсбук-сторінка: https://www.facebook.com/EdProComUa/

Радимо переглянути кожен з блогів, визначитися, котрий вам буде найкориснішим та зберегти собі в закладки, щоб почитати при нагоді вже перевірене джерело.