Враження учителів від освітніх курсів EdPro

Учителі хімії, біології, фізики, географії поділилися відгуками.

Спеціалізовані курси для учителів біології, хімії, фізики, географії, як і базовий курс “Основи роботи з mozaBook та mozaWeb”, продовжили до кінця серпня. Також тренер компанії EdPro зазначив, що протягом цього часу будуть додавати нові спецкурси для учителівДілимося враженнями та відгуками учасників, що успішно пройшли навчання й отримали Сертифікати. Учителі з різних областей проходять навчання онлайн, кожен у міру можливостей та доступу до безпечного місця та інтернету. Стежити за інформацією про навчальні курси можна у фейсбуці в групі “Навчання від компанії EdPro у 2022”.

Illustration

Неля КрасюкЗаступник директора з НВР Красилівського ЗЗСО, учитель фізики вищої категорії, учитель-методист


 Уже втретє проходжу навчання щодо роботи в системі Mozaik з програмою Mozabook. Кожні навчальні курси для мене відкривають нові можливості. Коли проходила курси з використанням програмного комплексу Mozaik для вчителів фізики, дуже актуальним було створення інтерактивів, використання електронного підручника та створення на основі інтерактивних вправ, розв'язування задач та тестів, створення дослідів та експериментів. Чекаю новинок. Дякую вам за програму та навчання для педагогів. Ви робите велику справу для покращення освітнього процесу в закладах освіти.



Програму Mozaik використовую вже давно, зокрема 3D-моделі. mozaBook та mozaWeb має інструменти, які допомагають привернути увагу дітей до навчання. Їм завжди цікаво, коли вони побачать, а потім вже готові слухати теорію.Курси Едпро мені дали змогу більше зануритися в цю програму. Я зрозуміла, що уроки створюються дуже легко (завжди думала, що це так складно). Відеолекції та практичні домашні завдання дозволили розібратися з усіма особливостями системи Mozaik, навчитися користуватися багатьма інструментами, створити власні сучасні інтерактивні уроки. Дуже дякую лекторам, які показали всі можливості.

Illustration

Надія Жарикова
Вчителька біології та хімії в Харківському педагогічному ліцеї №4

Illustration

Катерина Рибка Учителька біології у Маслівській школі І-ІІІ ступеняВикладачка хімії Маслівського аграрного коледжу

Програма mozaBook на уроках хімії для мене стала справжнім відкриттям. Більш сучасні, нові для себе методи викладання почала використовувати наприкінці навчального року. Тут можна створювати електронні зошити та книги, наповнювати їх іграми, інсталяціями, навчальними відео, своїми матеріалами та давати волю своїй креативності.Уроки хімії не завжди є легкими та доступними для сприйняття більшості учнів, їх завжди потрібно зацікавлювати, інтригувати. З практики можу сказати, що учням дуже подобається використання на уроках хімії 3D–сцен різноманітних молекул органічних та неорганічних сполук, до вподоби також цифрові уроки та різні варіанти тестів, навчання в ігровій формі. Їм цікаво зануритися у світ хімії.Зручно користуватися зошитами та методичними розробками до уроку хімії. Все систематизовано, є перелік практичних та лабораторних робіт, які можна використовувати на уроках, а не займатися їхнім пошуком. Досить цікаво та інноваційно організовані цифрові уроки. Платформа mozaWeb і програма mozaBook — дуже корисна, зрозуміла і проста у використанні річ. Ти можеш себе відчути справжнім творцем уроку, зробити свою унікальну розробку та привити інтерес учнів, адже кожен з них знаходить, щось цікаве для себе.Бажаю вчителям знайти час і пройти навчання разом mozaBook. Ваші уроки стануть ще цікавішими та доступнішими, а головне ви будете затрачати менше часу на їхню підготовку.З досвіду роботи вчителем біології: деякі теми є складнішими для сприйняття, більшість з них потребують наочності, не все можна проговорити та пояснити на словах (презентації та відео не допомагають, а практичні завдання не завжди даються легко).Діти хочуть побачити та уявити собі деякі процеси, механізми, явища... Програмою mozaBook, я почала користуватися наприкінці навчального року, але знайшла багато для себе цікаво та практичного матеріалу. Почала створювати власні електронні робочі зошити, наповнюючи цікавим матеріалом, ілюстраціями, 3D-сценами, іграми. 

Було цікаво вивчати різні можливості програми, а можливостей досить багато і завжди, відкриваєш щось нове для себе. З mozaBook є можливість самовдосконалюватися і й рости далі. Можу сказати, що використання програми mozaBook з великим інтересом оцінили учні 5-7 класів, в них завжди багато цікавих запитань, їм все цікаво, вони мають бажання створювати свої проєкти, грати у вікторини, розв’язувати кросворди. Для них можна використовувати різноманітні 3D-сцени: «Флора та фауна карбону», «Будова листка», »Жук-олень», «Перлини».Для учнів старшої школи теж можна знайти актуальний матеріал. Є багато моделей ілюстративного характеру, було цікаво використовувати 3D-сцени при вивченні будови людського організму, оскільки навчальне відео та муляжі не завжди дають повну уяву про те, як відбуваються певні процеси та функціонують системи організму.Додаткові матеріали зручно використовувати для поглиблення знань учнів випускних класів та для підготовки до ЗНО.Програма mozaBook – це досить сучасна, крута креативна інноваційна програма, яка відповідає прагненням та потребам учнів, які хочуть бути в курсі нових досягнень та технології. За її допомогою можна створювати «живі підручники», використовувати різноманітні додатки для виконання практичних та лабораторних дослідів, а це значно покращує сприйняття та мотивацію учнів різного віку.



Щодо навчального курсу для вчителів біології: мені сподобався та був корисним як попередній курс "Основи роботи з mozaBook та mozaWeb" так і цей спеціалізований. Щиро дякую за Вашу роботу і сподіваюся, що всі матеріали й надалі будуть у вільному доступі на цій платформі. Бажаю всім Вам миру, перемоги та міцного здоров'я!!! Слава Україні!

Illustration

Сергій Міюс
Вчитель біології, природознавства та основ здоров'я в школі №65 міста Києва

Illustration

Маргарита Вовк Учителька біології у Побузькому ліцеї Побузької селищної ради

Випадково у березні, готуючись до уроків, знайшла сайт ua.mozaweb.com та в програму Мозабук від Мозаїк. Почала самотужки пробувати, завантажила підручники, потім почала створювати зошити, як це було цікаво! Виконала всі пропоновані матеріали — так сподобалося, що не описати, тільки в 3D не могла створити різні завдання. У червні випадково у фейсбуці знайшла курс від EdPro про ці ресурси, загорілася, пройшла 2 модулі, дякую тренерам: доступно і зрозуміло пояснено, як використовувати всі можливості цього сайту! Все зрозуміла, скоро відпустка, буду наступного року створювати матеріали на різні теми. Добре, що в мене в кабінеті є мультимедійна дошка. Дуже вдячна організаторам освітніх курсів, хочу ще якісь нові відео, чекаю на нові можливості, всім креативним вчителям рекомендую, навіть дізналась, що можна проглядати уже створені зошити іншими колегами! Успіхів усім та миру!


Викладаю як у звичайних класах, так і у класах з поглибленим вивченням фізики. Тож завжди шукаю якісь новинки, щоб зацікавити дітей не скільки до завчання матеріалу, а саме до зацікавлення предметом і до розуміння та бажання шукати, здобувати знання. Дуже дякую за цей курс для учителів фізики. Мені було дуже цікаво, даний матеріал є актуальним в умовах дистанційного навчання. Це дає можливість зацікавити дітей до самостійної роботи, до можливостей прагнути експериментувати вдома (проводити деякі види лабораторних робіт). Створення нового зошита, із наповненим контентом, навіяло мені думку використання на уроках ідеї "Перевернутий клас". У такому вигляді дітям цікавіше буде опрацьовувати матеріал.Вдячна за цікаве навчання і з нетерпінням чекатиму новинок від Mozaik.

Illustration

Людмила ФедосюкУчителька фізики Вараського ліцею №1

Illustration

Галина Ховренко та Дмитро ГалькоУчителька фізики Глухівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 та тренер компанії EdPro

З вашою командою EdPro, в особі Дмитра Галько, я познайомилася минулого літа під час Всеукраїнської літньої школи на базі «Гарт», на Шацьких озерах. Мене дуже зацікавив ресурс mozaWeb та сподобалося працювати з mozaBook. Зі своїми учнями в школі дуже часто на уроках користуюся цим ресурсом. Широко використовувати не було можливості, бо, самі розумієте, проблема в коштах. Дуже хотілося спробувати працювати принаймі з одним класом, використовуючи ці ресурси, але, на жаль, поки що це тільки мрії. Мені подобається навчатися у зручному для мене режимі. Переглянути відео, коли є час, виконати завдання до певного терміну. Також мені подобається таблиця прогресу. Можна переглянути що здав, що ще лишилося виконати. Відео були змістовними та зрозумілими. Дякую команді за навчання!

Вчитель – це людина, яка не лише навчає, але й сама вчиться все своє життя. Зараз є дуже гарна можливість для освітян, які хочуть освоїти цікавий електронний ресурс mozaBook. Тому що доступ до цієї програми – безоплатний. Я вже кілька років створюю уроки в цій програмі, але на курсі “Використання програмного комплексу Mozaik вчителем Хімії” знайшла для себе ще кілька можливостей, про які не знала.Учителю, який починає опановувати цей програмний комплекс стануть у пригоді «Методичні рекомендації» з предмета, який він викладає. Я надала свої розробки (тести, ігри, кросворди) для наповнення «Методичних рекомендацій з хімії». Готуючи електронний урок, вчитель може використати запропоновані М.Піроговим 3D-анімації, відео, зображення та інші інструменти. Працю вчителя можна порівняти з творчістю художника: у всіх є доступні фарби й пензлі, але які різні картини виходять в різних митців!Отже, ознайомившись із наданими в «Методичних рекомендаціях» можливостями, можна створювати уроки за своїм вподобанням. Дуже добре, що наприкінці курсу М.Пірогов нагадав про цифрові уроки. Це готові для використання електронні уроки з різних предметів. Можна використовувати фрагменти уроків, можна йти за готовим планом – все – на вибір вчителя.Зараз у вчителів є можливість ознайомитись чи вдосконалити свої вміння у конструюванні уроків в програмі mozaBook, бо незабаром – 1 вересня і часу катастрофічно не вистачатиме!

Illustration

Людмила Жировецька Вчителька хімії та природознавства СЗШ №13 м.Львова

Illustration

Войтенко МаріяВчителька хімії та біології Чернігівського колегіуму №11 Чернігівської міської ради Чернігівської області



Курси дуже чудові, а здобуті навички вам згодяться не тільки для навчання дітей онлайн, а й оффлайн. По-перше, ви можете створювати свої зошити (з матеріалами для уроку), з якими можна працювати на уроці навіть коли діти навчаються з дому, також в EdPro є свої книги та зошити з зібраним матеріалом для уроку і найголовніше — це все зберігається онлайн. Доступ буде, де б ви не перебували. Тренери під час навчання все детально та зрозуміло розповідають. Переконалася на власному досвіді, що після проходження курсу хочеться ще більше самостійно працювати, створювати щось нове. У вас будуть з'являтися власні нові ідеї.


Дякую за можливість навчатися. Цікаві, змістовні вебінари від команди EdPro суперова можливість для творчого педагога. З програмою mozaBook працюю не один рік. Яскравий, змістовний урок на конкурс "Учитель року-2021" теж робила в програмі mozaBook. Переглянути урок "Клас Птахи" можна на сайті mozaWeb (для перегляду необхідно зареєструватися). Анімаційні та творчі презентаційні можливості програми дозволяють навчатися не відволікаючись!

Illustration

Яна Гофтарчук та Дмитро ГалькоВчитель біології Очеретинського НВК та тренер компанії EdPro

Illustration

Вікторія БузькоУчителька фізики, вчитель вищої кваліфікаційної категорії, вчитель-методист, кандидат педагогічних наук  КЗ «Навчально-виховне об'єднання №6 «Спеціалізована загальноосвітня школа I-III ступенів, центр естетичного виховання «Натхнення» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області», м. Кропивницький


Курси EdPro проходила втретє. Кожного разу, навчаючись на Ваших курсах, дізнаюсь про нові можливості застосування програмного комплексу Mozaik для викладання фізики, астрономії, природознавства. Цього року на спеціалізованому курсі для вчителів фізики відкрила для себе нові грані програмного комплексу Mozaik: створення інтерактивів, використання електронного підручника для створення оригінальних завдань. Особливо хочу відзначити колосальну працю Вашого колективу: підготовка якісних відеолекцій, практично миттєвий зворотний зв'язок (жодне запитання слухача курсу не залишається без відповіді). Завдяки Вашій нелегкій праці, вчителі мають можливість створювати «живі» конспекти для проведення уроків, наповнюючи їх 3D-сценами, інтерактивними вправами. Дякую Вам за навчання, за позитив, за те що робите для нашої освіти та нашої країни. Бажаю Вам здоров'я, миру, натхнення!!!

Щиро вдячні за відгуки та активність освітян, які активно використовують можливості для покращення навчання всупереч різним складним умовам в Україні. Нагадуємо, що окрім навчальних курсів, тренери щомісяця проводять онлайн-майстерки, переглядайте на сайті: https://edpro.ua/webinars/online-masterclassДля українських користувачів відкритий повний доступ до матеріалів програми mozaBook та сайту mozaWeb в Україні, оскільки триває війна, і дітям батькам та вчителям потрібна підтримка. Дякуємо нашим партнерам Mozaik Education за підтримку України! Ви також можете подякувати під цим дописом на фейсбук-сторінці Mozaik.