Всеукраїнська школа онлайн з Мозавеб


Команда EdPro долучається до найкращих освітніх проєктів в Україні. 

У партнерстві здійснити будь-які проєкти легше й ефективніше. Тож ділимося досвідом співпраці з ВШО, де відеоуроки доповнені матеріалами з освітнього сайту ua.mozaweb.com“Всеукраїнська школа онлайн” є значущим інноваційним проєктом, який надає можливість дітям та дорослим з усього світу отримати доступ до якісної освіти українською мовою. Освітня платформа забезпечує змішане та дистанційне навчання, пропонуючи відеоуроки для учнів 5-11 класів, тести та матеріали для самостійного опрацювання, які відповідають державним навчальним програмам. Попри складні обставини, ВШО надає можливість неперервного навчання, особливо під час війни. Платформа “Всеукраїнська школа онлайн” є універсальною і може використовуватись для організації навчання незалежно від форми та місця знаходження.

Illustration

Розробили платформу “Всеукраїнська школа онлайн” у відповідь на виклики, що виникли під час пандемії COVID-19, за ініціативою Міністерства освіти та науки України та Українського інституту розвитку. Основна мета — забезпечити дітям та учням можливість отримання якісної освіти, щоб мінімізувати прогалини у навчанні. У 2022 році ситуація стала складнішою з початком повномасштабної війни. У цей час ВШО стала незамінною освітньою платформою, яка відповідає потребам як вчителів, так і учнів, надаючи якісні навчальні матеріали.Сьогодні ВШО — це сучасна та доступна освітня платформа, розроблена для навчання за державними програмами. Кожен урок проходить обов'язкову перевірку та затвердження державними експертами, гарантуючи високу якість навчання. Учням та вчителям більше не потрібно шукати матеріали на різних ресурсах, оскільки всі вони доступні на платформі.

Illustration

Завдяки методичним матеріалам ВШО українські діти можуть навчатися не лише з різних куточків України, але й з будь-якої країни світу. Це відкриває безліч можливостей для отримання якісної освіти незалежно від географічного положення. Важливою перевагою платформи є те, що вона працює в режимі онлайн і офлайн, що дозволяє дітям навчатися навіть у випадку надзвичайних обставин, таких як повітряні тривоги. Такий підхід до навчання забезпечує стабільність та доступність освіти для кожного українського школяра, незалежно від обставин його життя.Проєкт динамічний, платформа активно доповнюється новим контентом. Наразі відбувається оновлення матеріалів з урахуванням нових освітніх програм НУШ. Команда постійно працює над удосконаленням ВШО, аналізуючи освітні потреби та розглядаючи можливості для поліпшення. Майже всі уроки для 5-11 класів вже доступні на платформі.

Illustration

Для створення відео ВШО педагоги використовували 3D-сцени та відео з навчальної програми платформи ua.mozaweb.com. Вибір відповідних матеріалів для створення відео на ВШО був здійснений відповідно до педагогічних потреб та вимог навчальних програм. Наші команди успішно домовилася про використання матеріалів з Мозавебу для платформи, що забезпечило доступ до різноманітного та якісного контенту для учнів. Проджект-менеджери, вчителі та методисти брали активну участь у виборі матеріалів, ретельно аналізуючи їхню відповідність навчальним програмам та потребам учнів. Більшість матеріалів було обрано вчителями, які після впровадження ВШО у своїх класах почали активно користуватися ресурсами ua.mozaweb.com для збагачення навчального процесу.

“Співпраця з командою EdPro та використання матеріалів з навчального сайту Мозавеб (ua.mozaweb.com) виявилися надзвичайно корисними для авторів наших проєктів. Ми використовуємо різноманітні матеріали та ресурси для створення відеоуроків. Завдяки цьому уроки стали більш динамічними та захопливими для учнів, адже ми можемо впроваджувати інтерактивні елементи, відеоролики та додатковий контент, що доповнює основний матеріал. Вчителі, які вміло користуються платформами, демонструють учням захопливі матеріали у різних форматах навчання як онлайн, так і офлайн. ВШО пристосована до будь-якого типу навчання, незалежно від того, чи це дистанційна, змішана або традиційна форма навчання,” — поділилися відгуком у ВШО.