На онлайн-уроках з камерами від EdPro — як за першою партою

Огляд нових продуктів EdPro та рекомендації експерта.






На освітніх виставках неодноразово чули від учителів, що під час дистанційного навчання у них зростає потреба у якісних відеокамерах. Тому вирішили розпитатися в експертки з освітніх тенденцій, директорки Центру освітнього консультування Вікторії Косик загалом про ситуацію з використанням камер для проведення онлайн-занять, адже вона постійно проводить майстерки онлайн для учителів, студентів та учнів.

Уже третій рік поспіль в Україні, як і у всьому світі, освіта працює у змішаному форматі. І якщо раніше дистанційну форму навчання розглядали як формат професійної освіти, адже найкращі у світі онлайнові університети дають знання не гірші за звичайні очні, то сьогодні онлайн навчання стало вже звичним і для школярів.
Звичайно, дехто вважає, що якість знань, отриманих учнями в онлайні, буде слабкою. Однак у тих школах, де все організовано технологічно, по-сучасному, а вчителі налаштовані на гарний результат і працюють з душею, учнівство засвоює матеріал не гірше за офлайнові заняття, а іноді ще й краще і швидше.
До речі, за останній два роки в Україні з’явилося багато дистанційних шкіл, та й деякі звичайні школи також організували дистанційні підрозділи та постійно покращують якість такого навчання. Іноді скептики зауважують, що під час «дистанційки» дітям недостатньо соціалізації, спілкування. Але такі проблеми легко вирішуються. Лише варто дати учням можливість спілкуватися онлайн. І тоді хоч міжнародні дебати з однолітками з інших країн організовуйте, хоч роботу в малих класних групах проводьте.

Illustration

Вікторія КосикДиректорка Центру освітнього консультування

Для забезпечення проведення якісного уроку вчителі потребують якісного технічного забезпечення. І якщо про ноутбуки інформації достатньо, то про камери вона майже відсутня. А відеозв’язок сьогодні стає частиною шкільного повсякденного життя: за його допомогою відбувається спілкування з колегами та батьками, проводяться онлайн-уроки та організовуються вебінари. Тому для ефективного проведення уроків у змішаному та дистанційному форматі необхідно використовувати якісні зовнішні вебкамери, які б забезпечили якісне зображення та дозволили вчителю створити атмосферу традиційного уроку, а також підвищити залученість дітей в освітній процес.

У цій статті ми підготували для вас огляд новинок від компанії EdPro — популярних камер для дистанційного навчання, які допоможуть зробити дистанційні уроки цікавішими та інтерактивними.

Illustration

Камера MS-05

Illustration

Камера MS-05 має високу роздільну здатність зображення у FullHD (1920p) та 5-кратний цифровий зум. Пристрій оснащений стереомікрофонами з чутливістю до 8-ми метрів. А наявні механізми зменшення шумів, приглушення луни, антиреверберації та вбудований алгоритм автоматичного регулювання рівня для покращення сприйняття голосу дозволяють проводити дистанційні уроки, знаходячись не тільки перед екраном комп’ютера, а й перед звичайною дошкою. Динамік на 8 Ват розрахований для роботи у великих приміщеннях.Завдяки стандартному підключенню plug-and-play вона ідеально підходить для роботи з популярними програмами для відеозв'язку — Skype, Zoom та іншими, що дозволяє без складних технічних налаштувань брати участь в дистанційних заняттях, відеолекціях чи вебінарах. Крім того, вебкамера може працювати у режимах: просто камери, динаміка чи мікрофона.А ще камера MS-05 — це якісний та практичний візуалізатор інформації, оптимізований для використання під час як дистанційного, так і змішаного навчання. Її можна налаштувати так, щоб уроки, що проводяться в класі, можна було транслювати для учнів, які фізично не можуть бути присутніми. Крім того, можна записати відео уроку для подальшого перегляду.Для камери передбачено декілька варіантів установки: пристрій можна закріпити на стіну або просто покласти на стіл чи іншу поверхню. Тому за допомогою камери MS-05 можна демонструвати різноманітні досліди з хімії, чи проводити демонстрації, наприклад, з фізики, просто перемістивши її на стіл з приладдям. Якість зображення при цьому зберігається, адже камера має режим автофокусування.Модель підтримує передачу зображення з великою роздільною здатністю, що дає можливість під час відеоуроків демонструвати різноманітні додаткові матеріали у вигляді географічних карт, діаграм, схем, таблиць тощо.Сама конструкція камери дозволяє почати онлайн-навчання всього за кілька хвилин, скажімо, зі знімання викладача в режимі персонального навчання і легко перемкнутися до демонстрації дослідів, матеріалів — під оптимальним кутом.
Тож основними перевагами вебкамери MS 05 є:● просте підключення за технологією Plug-and-Play;● висока якість зображення;● зручне кріплення; широкий кут огляду 120°, 12 MP;● автофокус;● вбудовані мікрофони; 5-кратний цифровий зум;● наявність пульту для дистанційного керування.

Камера SC-26 з 2 мікрофонами

Illustration

Ця вебкамера має кут огляду до 80 градусів і є оптимальним рішенням для запису дистанційних уроків, участі у вебінарах та організації дистанційного навчання через такі додатки як Zoom, Microsoft Teams, Google Meet тощо. Пристрій оснащений вбудованими мікрофонами з підтримкою 3D-шумозаглушення, що забезпечує захоплення голосу без сторонніх звуків, а також позбавляє як учнів, так і вчителів від зайвих витрат на додаткові мікрофони. Для початку роботи досить розмістити камеру на столі або моніторі, а потім приєднати через USB підключення до комп'ютера.

Переваги вебкамери SC-26 для дистанційного навчання:
● висока якість зображення;● вбудовані мікрофони з системою 3D-шумозаглушення;● автоматичне фокусування;● універсальне кріплення;● автоматична кольорокорекція.

Комплект спікерфон ВМ-21 та камера SC-17

Illustration

Цей комплект містить два чудові пристрої. Перший з них - це переговорний пристрій для гучного зв’язку. Спікерфон ВМ-21 забезпечує комфорт спілкування у режимі гучного зв'язку без гарнітур, мікрофонних пультів й інших пристроїв. Пристрій підтримує приєднання через Bluetooth. А вбудований 360-градусний всеспрямований звукознімач дозволяє приймати голос з будь-якого місця в класі чи авдиторії. Система аналізує навколишнє середовище і включає мікрофони так, щоб краще посилювати тільки голос і тільки з того напрямку, звідки він надходить. А ще він компактний, що дозволяє його легко переміщати під час уроку ближче до співрозмовника.Доповнює набір цифрова камера, що має вбудований детектор руху та підтримує функцію автофокусування для відстеження переміщень користувача в межах діапазону чутливості приладу. Магнітне кріплення камери дозволяє розмістити її на інтерактивній панелі, а кут захоплення зображення продемонструє весь клас під час уроку.
Переваги спікерфона ВМ-21:● Bluetooth підключення до комп'ютера;● 6 направлених мікрофонів;● передача та запис звуку на 360 °;● бездротова зарядка та 8 годин роботи без підзарядки.
Переваги камери SC-17:● роздільна здатність 8МР та 4К якість відеосигналу;● кут захоплення 88 °;● магнітне кріплення до інтерактивної панелі;● швидке підключення до порту USB type-c.

Перше, що помічають та відзначають учні, які приєднуються до онлайн-класу — це якість зображення. На онлайн-уроках з камерами від EdPro учні завжди будуть відчувати себе так, ніби сидять в класі за першою партою! Погодьтеся, що якісне дистанційне навчання можливе тільки з якісним технічним обладнанням!