НАШІ ПРОДУКТИ


Біологія для 6-11 класів: Методичні рекомендації

EdPro презентує навчально-методичні посібники власної розробки!

Наша команда підготувала Методичні рекомендації з біології, окремо для кожного класу від 6 до 11, які наповнені інтерактивним контентом та побудовані згідно з Навчальними програмами, затвердженими Міністерством освіти і науки України. Усі, хто у нас придбав програму mozaBook, можуть користуватися методичками безкоштовно! Як це робити, розповість автор-упорядник методичних рекомендацій Микола Пірогов.

Миколо, розкажи, для кого ти створював Методички з біології?
Ці методичні рекомендації покликані допомогти вчителям з підготовкою якісних та сучасних уроків з використанням програмного засобу mozaBook та інтерактивних панелей EdPro. Ними зможуть скористатися у першу чергу вчителі біології та студенти профільних закладів освіти.

Чим саме ці збірники будуть корисні для вчителів на уроці?
Ці методички допоможуть пришвидшити процес підготовки уроків з предмета «Біологія» та навіть можуть бути своєрідним конспектом уроку. Ви маєте навчальну програму від МОН України, а ми пропонуємо навчальні інтерактивні матеріали, що їй відповідають. Звичайно, що вчителям, які користуються mozaBook, можна по-доброму позаздрити.

Illustration

Микола Пірогов
представник команди EdPro, автор-упорядник лінійки навчально-методичних посібників з предмета "Біологія" для 6-11 класів, кандидат біологічних наук, доцент, викладач біологічних дисциплін із 11-річним стажем (кафедра ботаніки ЛНУ ім. І. Франка, 2007-2018 роки).

Яким інтерактивом наповнені Методички?На початку кожної теми подано орієнтовний обсяг годин, які виділяються на вивчення цієї теми згідно з програмою, очікувані результати навчально-пізнавальної діяльності учнів, а також зміст навчального матеріалу. Далі пропонується перелік інтерактивного контенту, який безпосередньо чи опосередковано пов'язаний з цією темою. Для зручності користувачів теми розділені на підтеми, що об'єднують взаємопов'язані елементи.
Структура подачі контенту у межах підтеми:● основні матеріали з 3D-сценами;● відео із системи mozaWeb або розміщені у вільному доступі на Youtube авторські відео;● додатковий контент: посилання на сторінки у мережі Інтернет, галереї зображень (авторських чи розміщених у мережі Інтернет для вільного персонального та комерційного використання) і посилання на інструменти mozaBook;● одне чи кілька тестових завдань, вони не покривають весь зміст підтеми, а є швидше прикладами для вчителя при створенні власних тестових завдань;● у кінці підтеми можуть бути розміщені колективні ігри до однієї чи кількох ЗD-сцен;● розділ «Відомі вчені» з переліком науковців, які зробили вагомий внесок у розвиток біології;● у кінці теми подано посилання на інструмент «Колективна гра», який містить базу з 20−25 питань з відповідної теми, тому його можна використати для перевірки або закріплення отриманих учнями знань.Методичні рекомендації розміщені у mozaBook у вільному доступі, тож усі користувачі цієї програми, незалежно від того чи вони мають інтерактивні панелі чи ні, зможуть ними скористатись.

Скільки часу ти разом з художником та редактором працював над матеріалом?Окрім мене над підготовкою методичних рекомендацій працювали художник Віктор Сторожук, який виготовляв обкладинки, зображення для заголовків тем та схеми, а також редактор Оксана Ничипорук, яка вичитувала та редагувала тексти. Під час роботи розв'язувати поточні питання нам допомагав увесь колектив компанії EdPro. Наша команда працювала понад 4 місяці з початку травня до середини вересня 2019 року.
Методичні рекомендації можна відкривати не тільки на інтерактивних панелях?У програмі mozaBook методичками можна користуватися на різних приладах: на панелі або інтерактивній дошці чи на комп'ютері.

Illustration

Розкажи, над якими проєктами ти працював раніше?
Раніше я працював в ЛНУ ім. І. Франка на біологічному факультеті на викладацькій посаді. Маю науковий ступінь кандидата біологічних наук та вчене звання доцента, 11 років викладав біологічні дисципліни.

З яких ще предметів плануєте видавати Методички?
Зараз триває робота над методичними вказівками з предмета «Природознавство» (5 клас), а далі на черзі — «Хімія» (7-11 класи).

Illustration

І тепер найголовніше: де шукати ці книги?
У головному вікні програми включити фільтр "Біологія", потім прокрутити книжкову поличку з книгами до методички.

Illustration

Або у рядку пошуку написати "Біологія" чи "EDP", програма має їх знайти!

Illustration

Статті про новинки у mozaBook: Що нового в mozaBook у квітні?
Що нового в mozaBook та mozaWeb восени?
Завантажити програму mozaBook (30-денна безплатна версія).