EDPRO РЕКОМЕНДУЄ 



 "Машина часу": Відомі українці

Інструменти “Машина часу” та "Портретна галерея" поповнилися новою інформацією про українських діячів у різних сферах.

Зв'язок між діячами та відомими людьми з хронологічного погляду добре відстежувати за допомогою “Машини часу” в програмі Мозабук чи на сайті Мозавеб. Це чи не найзахопливіша підготовка до публікації. Адже понад 300 відомих українців можна вивчати у програмі на уроках. Матеріали наразі доступні українською та англійською мовою. Це така фантастична можливість візуалізувати взаємозв’язки на уроках з історії, природничих дисциплін чи літератури. І дорослі, і діти можуть тут зависнути на години, досліджуючи різні напрямки.

Illustration

З одного боку ми маємо хронологічну шкалу, а з іншого — сферу діяльності. Ось і цікаво дослідити ці тусовки різного часу. Адже за кожною людиною своя неймовірна історія. Молодшим класам можна показати це різноманіття та наповнення. А учні старших класів уже можуть самі стати дослідниками й творцями "шкільних детективів" на основі вивчення даних з "Машини часу".

У січні цьогоріч ми почали цей проєкт зі збору та внесення даних про різних особистостей, яких вивчають в українській шкільній програмі. Добре, що зараз можемо презентувати результати цієї роботи. У розділах з мистецтва, технологій, історії, науки та природознавства, політики, літератури бачимо тих, хто урізні періоди розвитку українського суспільства залишав свій внесок та слід. Нещодавно згадували про Олену Пчілку. Відкриваючи ”Машину часу”, можна поглянути, хто був серед її сучасників. Про кого діти уже чули, а про кого дізнаються нову, а можливо й неочікувану інформацію? 

Різні види вправ дозволяють потренувати різні види запам’ятовування, сформувати асоціативні зв’язки, просто дізнатися щось нове про діячів у різних сферах, поповнити запас енциклопедичних знань та додати певних барв світоглядній основі. 





  • Gallery image
  • Gallery image
  • Gallery image
  • Gallery image
  • Gallery image
  • Gallery image
  • Gallery image
  • Gallery image
  • Gallery image

Очевидно, що тут буде інформація як для класичних уроків з історії, математики, фізики, так і для різноманітних досліджень та пунктів відправки до вибудовування взаємозв'язків. 

Illustration

Звісно, що акценти кожен учитель розставляє по-своєму. Але матеріал також дозволяє поглянути на загальну картину.

Обрали людину, про яку розповідатимете? Тепер проклікайте знизу на панелі різні функції. Зокрема, так зручно переходити на вправи з певним переліком людей, про які хочеться провести інтерактивні екскурси. 

Illustration

Є вправи на швидкість, на знання сфери діяльності, на зображення, на імена, на факти з життя, дати народження.

Illustration
Illustration
Illustration
Illustration
Illustration
Illustration

А тут просто кілька світлин з програми, на які можна дивитися довго-довго. Один з найпростіших і найважливіших моментів — просто запитати в дітей, що вони знають про цих особистостей?

Illustration
Illustration
Illustration
Illustration

До прикладу, якщо хтось захоплюється фізикою, можна дослідити зв'язки Пулюя, а для математиків має бути відомим ім'я Остроградського.

Illustration
Illustration

А ще у "Машині часу" можна зустрітися з більшістю наших князів та очільників держави з різних періодів. І ця галерея портретів та можливості переходу у Вікіпедію може розбавити уроки з історії, зокрема й завданнями та вправами.  

Illustration

До речі, інструмент "Портретна галерея" також поповнився новими портретами та відповідно не менш цікавими вправами. Якщо ми вже зачепили тему давніх правителів, то ось й кілька картинок з налаштуванням вправи у галереї портретів.

Illustration
Illustration
Illustration
Illustration
Illustration
Illustration

Таке інтерактивне наповнення підійде для учителів різних предметів, для позакласної роботи та саморозвитку дітей, які полюбляють цікаві програми та хочуть знати про різних діячів світового та українського масштабу. До речі, придбати підписку на користування програмою можна онлайн. Для учнів найкраще підходять активаційні коди Mozaik STUDENT Plus. Стаття "Оплата карткою активаційних кодів на сайті edpro" допоможе дізнатися, як придбати онлайн необхідний доступ для використання у будь-якому браузері або проконсультуватися. Обираймо знати свою історію та вивчати її цікаво!