Як користуватися матеріалами mozaBook у відкритому доступі?

Для усіх, хто використовує матеріали програми mozaBook для проведення відкритих уроків чи навчання учителів та викладає їх у публічний доступ.

Для усіх, хто використовує матеріали програми mozaBook для проведення відкритих уроків чи навчання учителів, та викладає такі матеріали у публічний доступ у соціальних мережах, сервісах поширення відео чи інших каналах поширення інформації, важливо ознайомитися з умовами використання такої інформації. Компанія Едпро як офіційний представник компанії Mozaik в Україні надає можливість часткового використання мультимедійного вмісту програмного комплексу під час створення відеоуроків та повідомляє про умови, яких необхідно дотримуватися.

блог EdPro, Мозабук, Мозавеб, mozaBook, mozaWeb

● Будь-яке використання (показ на екрані під час фільмування уроку) програмного комплексу Mozaik, його компонентів чи вмісту має відбуватись із зазначенням його походження у вигляді демонстрації логотипа програми чи посилання на сайт ua.mozaweb.com (відповідні логотипи надаються). ● Допускається озвучення голосом використання вмісту системи, наприклад, “Розгляньмо 3D-модель (назва моделі чи сцени) з програми mozaBook”. ● Використання 3D-об'єктів чи сцен, зі складу програмного комплексу Mozaik, допускається лише в межах тематики уроку. ● Під час демонстрації 3D-сцени допускається використання будь-яких її частин (закладок) окрім закладки “Анімація”, що містить голосовий супровід. ● Впродовж одного уроку допускається використання до 5 3D-сцен різної тематики.Тривалість використаних під час фільмування доступних в медіатеці системи відеофрагментів допускається не більше 1 хвилиниЗаборонено проводити фільмування всіх елементів окремої 3D-сцени з подальшим оприлюдненням цього відео чи поширення публічними та непублічними цифровими каналами. Заборонено проводити фільмування вбудованих відеофрагментів у повному обсязі та викладення їх окремим відео чи поширення публічними та непублічними цифровими каналами. ● Допускається використання посилань на 3D-сцени, відео чи інструменти, що розміщені на сайті ua.mozaweb.com як додаткового матеріалу чи корисних ресурсів. 

блог EdPro, Мозабук, Мозавеб, mozaBook, mozaWeb

Освітні рішення EdPro є у кожній області нашої країни, у містах-мільйонниках та селах. Зокрема інтерактивні панелі компанії Едпро (EdPro) є у кожній зі 120 державних шкіл Львова, більшості шкіл Дніпра та в близько 300 інших закладах освіти України. Найбільші мережі приватних шкіл та 26 окремих приватних закладів освіти користуються обладнанням та продукцією EdPro. 
Компанія EdPro з 2017 року пропонує для використання в освіті локалізовану для українських користувачів версію програмного засобу mozaBook. Програмний засіб перекладається українською мовою в процесі його наповнення різноманітним контентом: аудіо, відео, 3D моделі, цифрові уроки. У 2017 році він отримав гриф «схвалено для використання в закладах освіти»: https://gryf.imzo.gov.ua/2017/08/14/interaktivniy-programniy-kompleks-mozabook/ 

Illustration

У 2021 році компанія EdPro надала змогу безплатного використання програмного засобу учасникам інноваційного освітнього проєкту всеукраїнського рівня за темою «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти». Тренерами компанії було проведено безплатні навчальні вебінари для вчителів. Також відбувається постійна методична підтримка учасників проєкту через групи в ФБ "Навчання від компанії EdPro у 2023" та у вайбері "Новини EdPro та партнерів"
Команда EdPro постійно працює над збагаченням програми власними методичними посібниками для вчителів з різних предметів та українськими електронними та інтерактивними підручниками. До кінця навчального року всім користувачам з України надано безоплатний доступ до сотень підручників й посібників з інтерактивним наповненням, що дає можливість використовувати його як вчителям, так і учням для налагодження навчання, оскільки велика кількість наших краян сьогодні опинилася за межами України без паперових підручників. Програму можна використовувати як онлайн, так і офлайн, попередньо завантаживши необхідний контент на вчительський комп'ютер чи хромобук (chromebook). 
Відео з рекомендаціями розміщені у вільному доступні на ютуб-каналі компанії: https://www.youtube.com/channel/UCbuYUBeKU-HsYMqK-6mC5SA 
Також, учителі, які створюють відеоуроки, можуть отримати консультацію від тренера освітніх проєктів компанії EdPro, Diamond mozaLearn ICT Expert - Дмитра Галька та старшої викладачки кафедри ПМОТ Київського університету ім. Бориса Грінченка Вікторії Косик будь-якими каналами комунікації, що розміщені на нашому сайті. Завантажити програму mozaBook можна за посиланням https://ua.mozaweb.com/uk/mozabook.php?cmd=download. Завантаження розпочнеться після логування користувача на сайті https://ua.mozaweb.com