Як працювати з mozaWeb на Chromebook?

Для українських вчителів корпорація Google виділила 43 тисячі ноутбуків.

Google надає фінансову допомогу для закупівлі, ліцензування та розповсюдження 43000 ноутбуків Chromebook для українських викладачів,” — йдеться на офіційному блозі Google Україна.Як повідомили українські ЗМІ, розподілом обладнання буде займатися МОН України на основі поданих заявок від закладів освіти. Також учителі можуть проходити онлайн-навчання від Google та безоплатно користуватися деякими функціями Workspace for Education до кінця року. Вирішили розповісти про цей вид ноутбуків та як користуватися навчальною програмою mozaBook, а саме її хмарковою частиною, на таких комп'ютерах.

 Основне про Chromebook та його особливості

Хромбук (англ. Chromebook) – ноутбук, що працює на базі операційної системи Google Chrome OS з хмарним сховищем, вбудованими продуктами Google та кількома рівнями безпеки. Ця ОС насамперед орієнтована на роботу з вебсервісами. Тобто більша частина роботи на такому комп’ютері виконується у хмарі через Інтернет та у додатках з екосистеми Google. Почати роботу на такому комп’ютері потрібно із введення своєї адреси Gmail та паролю. Відповідно, одним ноутбуком може скористатися як один учитель, так й кілька, залежно від ситуації.  Перевагами хромбуків можна назвати:● Мобільність: дисплеї у загальному від 11,6 до 15 дюймів по діагоналі, пристрої загалом легші та компактніші.● Тривалий час автономної роботи: акумулятори Chromebook працюють щонайменше вісім годин.  ● Миттєвий запуск: Chromebook запускається за лічені секунди та вимикається так само швидко.  ● Доступ до програм Android: Chromebook з 2017 року та вище підтримує програми Android, що доступні в Google Play Store. Ця функція дозволяє використовувати обмежені версії програми Microsoft Office.

Як користуватися Мозавеб на Хромбуці 

Користувачі програми mozaBook можуть скористатися на повну хмарковою частиною навчальної системи — mozaWeb. Адже через браузер можна отримати доступ до медіатеки та усіх інструментів, можна користуватися презентаціями та усіма публікаціями, книгами, електронними підручниками, посібниками та методичними рекомендаціями для учителів. Навчальні ресурси на українському сервері ua.mozaweb.com — у відкритому доступі! Освітяни, діти та батьки можуть відкривати навчальні 3D, Цифрові уроки, зображення, відео. Це матеріали на сайті, у програмі mozaBook на ОС Windows чи в мобільних додатках на Android.

Відеоінструкція — як зареєструватися на сайті mozaweb та розпочати роботу.

Illustration

Мозавеб відкриває величезну базу освітнього матеріалу для учителів: ● 1300+ 3D-презентацій, які містять понад 5000 3D-моделей  ● Методичні посібники для учнів та вчителів ● Електронні підручники та смартбуки● Інтерактивні книги  ● Цифрові уроки ●  Ігри, інструменти ● Відео, зображенняУсе зібрано в матеріалі "Ресурси компанії EdPro для навчання у школах та онлайн".   

Сервіси Google для учителів

Усі сервіси: Classroom, Docs, Forms, Slides, Jamboard, Meet є безплатними або мають версію з вільним доступом. Також створено чимало навчальних відео про те, як працювати з різними сервісами Google й поєднувати їх: вебінар для вчителів та відеоінструкції для учнів, як провести урок в Google Meet, як розмістити навчальні матеріали в Google Classroom, онлайн-дошка в Google Meet.Можна додавати матеріали з різних навчальних програм, налагодити обмін домашніми завданнями та виконаними завданнями.

Використання mozaBook для збагачення дистанційних уроків у Google Classroom

Для усіх, хто бажає освоїти програму mozaBook на рівні віртуоза, відкриті безоплатні освітні курси (базовий та спеціалізовані) з використання mozaBook і mozaWeb від компанії EdPro.