Яким був найбільший Фестиваль освіти у Львові у 2024 році?

"Вчителі майбутнього 2024" — відгуки учасників й гостей події.

Як саме компанія EdPro долучилася до найбільшого в Україні фестивалю освіти «Вчителі майбутнього», який відбувся 20–21 червня у Львові, ми писали у публікації “EdPro на Фестивалі освіти у Львові "Вчителі майбутнього 2024". Сьогодні розповімо про цікавинки з програми фестивалю, що містила десяток напрямів — філософія освіти, дошкілля та НУШ, цифрова трансформація, штучний інтелект, освітній менеджмент та ментальне здоров'я.

Фестиваль освіти Вчителі майбутнього 2024

Відкриття Фестивалю освіти «Вчителі майбутнього»

Ідеї для фестивалю команда збирає протягом року та запрошує найкращих спікерів зазначила на відкритті голова ГО «Освіторія» Зоя Литвин: “Для того, щоб після ще одного складного року ви отримали позитив, натхнення і відчули підтримку. Нас сьогодні зібралося 2 500 тисячі, я впевнена, якби не обмеження цих стін, ми б спокійно мали тут 10 000 учасників. Живі обійми, зустрічі не менш важливі за методологічні новинки, які всі отримують”. Співорганізатор фестивалю, співвласник Холдингу емоцій «! FEST» Юрко Назарук поділився: “Сподіваюся, що наступного року, як і цьогоріч, шкільне серце України битиметься у ці дні у Львові, на цій території. Я завжди кажу: перше, що має з’явитися у школі та в освіті, — це любов. Бо яким крутим спеціалістом ти б не був, якщо у тебе в серці пусто, то ти не можеш нічого передати. Тому для мене освіта — це про любов”.

Фестиваль освіти Вчителі майбутнього 2024

У зверненні перша леді України Олена Зеленська подякувала вчителям: “Я дякую вам, дорогі вчителі, як мама. Тільки можу уявити, як важко зараз мотивувати й давати знання дітям, підтримувати. Цей фестиваль називається “Вчителі майбутнього”. Упевнена, тут буде багато дискусій про нові підходи до навчання, методики, технології. Мені здається, що найважливішим є те, що попри всі випробування наші діти продовжують вчитися, складати іспити, йти на канікули. Це уже про майбутнє. Тому що у них є вкладене знання, вони розвиваються. Отже, розвивається наша країна. А ще ви відновлюєте віру у світ та в дорослих для дітей. Ваше натхнення допомагає бути стійкими дітям, а отже родинам учнів, а отже усім нам. Хочу ще раз подякувати, побажати здоров’я і безпеки кожному із вас та перемоги всім нам”. 

Фестиваль освіти Вчителі майбутнього 2024

Також Олена Зеленська пригадала історію директорки Лісностінківського ліцею Лариси Фесенко, яка 45 діб провела у російських катівнях, і продовжує працювати у звільненій від окупації школи, та учителя Івана Верещаки, якому погрожували життям власних дітей, аби змусити співпрацювати з росіянами, але віг зміг відмовитися. Вона зазначила, що сучасні вчителі стали добрим прикладом для своїх учнів. “Кожна історія людини, яка має сміливість навчати, є героїчною. Колись настане час, коли ваші історії будуть в підручниках як зразок незламності та справжньої професійної відданості,” — підсумувала Олена Зеленська

Фестиваль освіти Вчителі майбутнього 2024

 “Якщо говорити про історії вчителів, які надихають, вражають та дають сили людям, і в тому числі на передовій, коли вони чують про те, що наша молодь має можливості для власного розвитку та нашої країни в майбутньому, то я поділюся історією, яка надихнула мене. Вчитель Харківської гімназії 47 Самойлов Андрій брав участь разом зі своїми учнями у програмі шкільних космічних експериментів SSEP. Експеримент, який вони готували, залишився у зруйнованій школі. Діти роз’їхалися по інших країнах та областях України, хтось залишився у харківських підвалах та метро. І ось Андрій вирішує повернутися у школу, щоб у лабораторії під завалами знайти той експеримент, який підготували діти. Йому вдалося передати матеріали для доставлення на Міжнародну космічну станцію на кораблі SpaceX Dragon. Це приклад того, як наш учитель попри те, що ворог руйнує ракетами заклад освіти, розорганізовує команду проєкту та можливість навчатися разом, досягає того, що це експеримент потрапляє у космос. Діти працювали не марно. Це приклад того, що може зробити людина з любов’ю в серці. Я хочу сказати, що жодні міністерства не можуть сформувати політику, яка передбачить такий вчинок. Жодна інструкція чи бюрократична процедура не спроможна цього зробити. Тому я хочу подякувати вам, що ви маєте у серці цей протокол любові, який орієнтується на цю цінність — приймати правильні рішення у будь-якій непередбачуваній ситуації. Кожного дня ворог створює нам якісь випробування, але ми їх долаємо завдяки цьому протоколу любові. Я хочу подякувати вам усім за ту роботу, яку ви робите,” — зазначив Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

EdPro Amperia, Фестиваль освіти "Вчителі майбутнього" 2024, EdPro, Едпро

“Цьогорічний освітній фестиваль “Вчителі майбутнього 2024” значно розширив аудиторію охоплення вчителів. Перебуваючи безпосередньо на цьому фестивалі, ми відчули, що таке 2500 вчителів одночасно :) Звичайно, освітяни не одночасно цікавилися одними й тими ж виступами, значна кількість локацій дозволила орієнтовно рівномірно розподілятися. Цьогоріч на стенді компанії Едпро було значно більше вчителів, ніж попередні роки. Традиційно учасники досліджували можливості освітньої програми MozaBook, що демонструвалась на двох інтерактивних панелях компанії EdPro, а ще нові 3D-принтери та набір Амперія. Не дивлячись на семирічний безперервний процес проведення компанією Едпро безоплатних освітніх курсів, все ж чимало відвідувачів уперше ознайомилися з навчальною програмою MozaBook. Звичайно, що це є приводом для оптимізму та натхнення продовжувати й розширювати нашу цифровізацію освіти України,” — зазначив тренер компанії EdPro Дмитро Галько.

На фестивалі освіти цьогоріч команда EdPro презентувала перший випуск журналу “Навчай(ся) з EdPro”, тож чекаємо відгуки наших читачів!

Фестиваль освіти Вчителі майбутнього 2024

Покликання на публікації та відгуки з освітніх подій Фестивалю

Оскільки відбулося понад дві сотні подій, можна собі уявити яким був концентрат людей та зустрічей на панельних дискусіях, презентаціях, лекціях, майстерках та під час інтерактивних форм роботи з аудиторією. Зібрали для вас актуальні публікації та відгуки освітян про події Фестивалю, які ви зможете переглянути у зручний час. 

EdPro Amperia, Фестиваль освіти "Вчителі майбутнього" 2024, EdPro, Едпро

 У Львові відбувся освітній фестиваль "Вчителі майбутнього 2024"Гімн України у виконанні вихованців Школи вільних і небайдужихВізит першої леді та «Червона калина» усім залом: у Львові розпочався найбільший освітній фестиваль «Вчителі майбутнього»Інтелект — штучний, але помічник справжнійСтабільне навчання в умовах нестабільності від Людмили Булигіної Відгук від співзасновниці освітнього центру для педагогів «Я і моя школа» Ірини Мінковської Допис про майстерку Надії Омельчук “Чи варто боятися уроків української мови та літератури?”Відгук операційної директорки “Освіторії” Анни СидорукВідгуки педагогів: Ольги Кецмур-Лев, Людмили Чигрин, Петра Сітека, Оксани Пасічник, Юлії ДовгополВідгук із зустрічі з освітянами та розповідь про особливості української лайки від Олександра ЧеркасаВідгуки організаторів події: Вікторії Христенко, Юрка Назарука, Зої Литвин.

З розповідей, коментарів та власних вражень від події можна підсумувати, що масштабний насичений подіями та зустрічами Фестиваль, сприяє гуртуванню освітянської спільноти України.