EDPRO РЕКОМЕНДУЄ 



Інтерактивна хімія: Підбірка сучасних інструментів для учителів хімії

І бонусом — рецепт, як підготувати яскравий урок.

Підбірку ресурсів для вчителів хімії замовили педагоги в коментарях під час попередньої публікації з рубрики #EdProрекомендує. Цьогоріч готуємо статті з корисностями для учителів різних предметів. Діліться корисними підбірками та підтримуйте один одного! ● "Як "розгерметизувати" історію в школі?"● "Навчальні програми для учителів математики" ● "Віртуальна скринька скарбів учителям географії"● Точка опори вчителям фізикиСподіваємося, наші підбірки допоможуть вчителям зробити найкращі уроки для своїх учнів.

Ресурси EdPro для вчителів хіміїmozaBook, mozaWeb, методичні посібники з Цифровими уроками, 3D, підручники

Для учителів хімії EdPro пропонує методичні матеріали для 7-11 класів. Наповнені інтерактивними завданнями, 3D, відео, іграми, відомостями про вчених та необхідними підручниками методичні посібники у вільному доступі до кінця року. Зареєстровані вчителі, які мають обліковий запис, зможуть відкривати ці інтерактивні матеріали. Підсилити свої вміння у mozaBook педагоги можуть на освітньому курсі EdPro “Використання програмного комплексу Mozaik вчителем Хімії”

Illustration
Illustration
Illustration
Illustration
Illustration

Адже у самій системі Mozaik, окрім загальних можливостей створення зошитів уроків, є спеціально розроблені не лише відео та 3D, а й повністю готові Цифрові уроки. Понад пів сотні уроків з хімії розділені за розділами: Фізична, Неорганічна, Органічна, Хімічні ігри. Майже десяток інструментів та ігор, 220 3D-cцен, 70 відео та 260 зображень, що стосуються хімії. Окрім того, у програмі Мозабук можна створювати власні тестові завдання чи запитання з хімії для настільних ігор у програмі для роботи з цілим класом. 

Як діляться освітяни, у цій програмі предостатньо різних матеріалів для наповнення уроків. Алгоритм створення уроку передбачає використання готових відео, ігор, 3D, так і створення власних завдань. 

Illustration

Людмила ЖировецькаУчителька хімії та природознавства СЗШ №13 м.Львова

“Урок — то творчість вчителя. Коли я готую черговий зошит у mozaBook, то використовую 2-4 підручники різних авторів. Матеріал для зошита-презентації знаходжу в підручниках і в програмі mozaBook. Інколи бракує відеодослідів, тоді шукаю їх на YouTube. Урок можу починати з кросворда, ребуса чи картинки для зацікавлення, ці інструменти є в mozaBook. Для узагальнення використовую тести, ігри (для малих), які сама складаю,” — розповіла учителька хімії та природознавства Людмила Жировецька. 

Ютуб-, та Тік-Ток-канали на допомогу вчителям хімії 

Блог «Експериментальна Наука» з відео від відомого у мережі ТікТок вчителя хімії Гліба РєпічаДля тих, хто починає вивчати хімію, варто ознайомитися з матеріалами на ютуб-каналі вчительки біології та хімії Марії Чичковської, тут є відео з хімії та біології, посортовані по класах. Майже 40 відео у плей-лісті Лекторій для Юних Хіміків від факультету хімії КНУ імені Тараса Шевченка цікаво для старших класів, цілком можливо для позакласної роботи та всебічного розвитку учнів не лише на уроках хімії. На каналі “Хімія” від Наталії Бодюл можна знайти короткі презентаційні відео на різні теми.Також Тік-Ток-канал "pharmchem.nuph" доцента Національного фармацевтичного університету Володимира Грудька з дослідами із продуктами та напоями з полиць супермаркетів. 

Illustration
Illustration

Періодичні таблиці Хімічний калькулятор, 3D Periodic Table, mozaBook, Ptable

Хімічні калькулятори3D періодична таблиця 3D Periodic TableПеріодична Система Ptable Періодична таблиця в mozaBook Інтерактивна таблиця хімічних елементів

Illustration
Illustration

Інтерактивна таблиця хімічних елементів, вирахує точку плавлення, точку замерзання, точку кипіння кожного елемента, а також їхню вагу. А калькулятор допоможе розрахувати параметри будь-якого елементу з таблиці хімічних елементів Менделєєва. При натисканні на потрібний елемент під таблицею з'явиться назва українською мовою, порядковий номер у таблиці, вага, точка плавлення (кипіння), що істотно заощаджує час на пошук усіх цих різних даних.

Також звертаємо увагу на попередні підбірки з різними навчальними ресурсами та програмами з рубрики #EdProрекомендує, які набирали у наших освітян шаленої популярності.

Illustration
Illustration