Перший крок до геймдеву в mozaBook

Проєкт студентів НУБіП України про створення власної гри за допомогою навчальної програми Мозабук.

Що таке 2D-гра та як її створювати? Цьому питанню присвячений проєкт студентів НУБіП України, про який розповідаємо сьогодні. Презентацію можна переглянути на сайті ua.mozaweb.com, а перелік усіх проєктів — у статті "Майбутні IT-фахівці дослідили mozaBook".

Співавтори проєкту, який створено у рамках навчальної дисципліни "Групова динаміка і комунікації", студенти НУБіП України Андрій Плохута, Артем Сімонов та Михайло Некрут зазначили, що цей курс зі створення 2D-гри буде корисним для людей, які хочуть створити гру, але не знають про це нічого.Спочатку розповідають про те, що ж таке 2D-гра та які інструменти потрібні для її створення. "Навчання в EdPro було дуже корисним та пізнавальним, воно допомогло нам навчитись робити проєкт в команді," — розповів Андрій Плохута. Михайло Некрут зазначив: "Переваги MozaBook — різноплановий функціонал та великий спектр можливостей. Під час використання MozaBook виникли труднощі з роботою через нестачу базових функцій, які присутні в будь-якому редакторі презентацій, відсутній спільний доступ. Також гіперпосилання працює лише до картинок, прикріплення до слова відсутнє".

Презентація допомагає дізнатися про етапи створення гри, все, що для цього необхідно та матеріали про застосування інструментів. Для користування та перегляду презентацій на сайті ua.mozaweb.com необхідна реєстрація. Також додаємо покликання на ресурси від авторів проєкту. Cкрипти для проєкту тут. Відео та фото тут. Покликання: готова гра та ресурси.

"Я задоволений, адже займався тим, що мені подобається і пізнавав нові програми. Для мене було в задоволення працювати в команді та створювати щось корисне," — поділився Артем Сімонов.Переглянути статтю "Як створити фотоальбом у Мозабук" можна на нашому блозі, ми будемо продовжувати ділитися з вами корисними проєктами, які створили студенти НУБіП України, а також EdPro продовжує навчання студентів різних вишів України. тут можна переглянути, які коди активації mozaBook в онлайн-магазині EdPro.