Як студенти досліджують програму mozaBook


Презентації та відео з онлайн-заняття зі студентами Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова, розмова з викладачами. 

Усе більше студентів у вищих закладах освіти вивчають програму mozaBook. Поглянули на відео з онлайн-заняття, яке нам надіслали, як майбутні педагоги досліджують сучасні інструменти для викладання предметів та навчання дітей. Вирішили поділитися з вами, адже все більше педагогів після завершення університету мають необхідну підготовку для застосування на практиці. Ця молодь прийде найближчий рік-два у школи. І це про планування майбутнього та розуміння, того, яка якість викладання у молодого покоління українських учителів. 

Відео з презентаціями відкрите для перегляду. Дякуємо Тетяні Васютіній, професору кафедри педагогіки і методики початкового навчання, Факультет початкової освіти НПУ ім. М.П.Драгоманова.

Теми досліджень, які презентували студентки на занятті. Щоб відкрити презентації, натисніть на зображення. 

Illustration
Illustration
Illustration
Illustration

З 2017 році ми навчаємо вчителів, що працюють в закладах освіти України використовувати програмний засіб Mozabook на уроках. І вони це успішно роблять. Але важливо, щоб молоді вчителі, які приходять працювати в школи після навчання, також уміли користуватися програмою. Тому і виникла думка спробувати навчити студентів — майбутніх вчителів, зокрема, з факультету початкової освіти НПУ ім. Драгоманова, працювати з mozaBook ще під час навчання в університетських стінах. Таким чином, на 1 курсі вони ознайомлюються з програмою, вивчають окремі матеріали за допомогою програмного засобу. А на 2 курсі вже поступово опановують програму та використовують на практиці. Тож, коли молоді вчителі прийдуть 1 вересня в школу, вони вже матимуть не тільки досвід роботи, а й власні практичні напрацювання.

Illustration

Вікторія КосикДиректорка Центру освітнього консультування, ст. викладачка кафедри методики початкової освіти Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова.

Студенти орієнтуються в різноманітності інструментарію mozaBook.

Illustration

Та уміло його використовують у своїх матеріалах.

Illustration

Кадри з презентації Дорош Катерини "Ми — українці"


Illustration

На основі анонімного опитування студентів  

Як видно з відповідей, студенти після освоєння програми користуються нею регулярно, створюють власні інтерактивні уроки. "Завдяки зручності та кількості інструментів, підготовка до уроків за допомогою Mozabook швидка й ефективніша, що своєю чергою економить дорогоцінний час студента і вчителя.""Я в захваті від роботи з Mozabook — цікава і яскрава програма, яка окрім цього ще й дуже пізнавальна. Кількість матеріалу та можливості програмного забезпечення вражають. Упевнена, що навчати своїх учнів за допомогою Mozabook — це суцільне задоволення, а результатом будуть ефективно засвоєні знання."


Illustration

На основі анонімного опитування студентів  

"Використовуючи інструменти Mozabook, я зрозуміла наскільки цікавим та інформативним може бути навчання. Великою перевагою є те, шо в Mozabook можна робити все потрібне для уроку, не виходячи з програми. Тобто можна використовувати як ресурси Mozabook, так і Інтернет-ресурси в Mozabook. Особливу увагу хочу надати 3D-моделям, що є дуже важливими для учня. У програмі можна переглядати зображення, відео, грати ігри, створювати тести, використовувати вже створені завдання, також можна додавати сторінки книжок або користуватися вже готовими зошитами. Якщо коротко, то ця програма може з легкістю замінити будь-які різні програми для навчання.""Мозабук — сучасний інструмент для найкращого засвоєння знань зі шкільних предметів, цікава подача матеріалу, хороша можливість легко і доступно підготувати урок для учнів. Вважаю, що цією програмою мають володіти всі вчителі початкових класів і розвивати в дітей за допомогою неї пізнавальні здібності."

Якісні навчальні матеріали українською мовою, що відповідають програмі МОН України, потужні засоби візуалізація та Методичні посібники для учителів будь-хто з українських освітян може зараз дослідити максимально доступно. На час воєнних дій в Україні доступ до усього наповнення mozaBook і mozaWeb відкритий. Тренери EdPro проводять базове та спеціалізоване навчання для учителів. Також на блозі доступні як підбірки ресурсів компанії EdPro, так і різні тематичні статті для проведення дистанційного навчання.