EdPro Amperia представлятиме Україну на найбільшій у світі EdTech-події, яка щорічно проходить у Великій Британії — Bett UK 

Набір EdPro Amperia допоможе презентувати світовій спільноті потенціал України у сфері інноваційних освітніх продуктів.

Як повідомили в МОН України, у 2024 році Україна вперше візьме участь в події Bett UK. На заході українські команди зможуть презентувати свої продукти та сервіси у сфері освітніх технологій. За участь змагалися 29 стартапів, з яких 8 вибороли право представляти Україну на Bett UK 2024. ● EdPro — український виробник обладнання для навчання, програмного забезпечення та інтерактивних підручників з набором для вивчення фізики EdPro Amperia; ● BUKI — міжнародний EdTech маркетплейс для пошуку найкращих репетиторів; ● CASES — соціальна мережа та EdTech-платформа для креативних індустрій; ● Elai.io — платформа для перетворення тексту у відео, яка допомагає компаніям створювати відеоконтент із реальними оповідачами; ● GIOS — інтерактивна платформа ШІ з вивчення математики та розвитку критичного мислення для школярів і вчителів; ● Headway — компанія, що створює продукти з мікронавчання та трансформує цифрову освіту і навички спеціалістів; ● Nanit Robot — Edtech-рішення для дітей і дорослих, яке покликане розвивати креативність й інженерні навички; ● Sensorama — одна з найкращих компаній у світі у сфері AR/VR, що спеціалізується на навчанні працівників за допомогою VR-тренажерів.

Фізика, Едпро, EdPro, EdPro Amperia

Розповімо про набір для проведення лабораторних та демонстраційних робіт з курсу електрики та магнетизму в школах EdPro Amperia, адже це розробка, над якою команда працювала від ідеї та фактично мрії — зробити навчання фізики у школі максимально цікавим і практичним — до реалізації сучасного набору. Також вдалося створити чимало допоміжних матеріалів для учнів та викладачів фізики. Історія створення набору описана у публікації “Набір EdPro Amperia — перші кроки у світ". Які складові набору, хто користується набором EdPro Amperia в Україні, які нагороди встигла зібрати Amperia, читайте на сайті: edpro.ua/amperia

Набір Amperia не вперше допоможе презентувати світовій спільноті потенціал України у сфері інноваційних освітніх продуктів. Протягом кількох місяців відвідувачі всесвітньої виставки Експо-2020 мали змогу ознайомитися з набором у павільйоні Україна разом з іншими українськими проєктами. Детальніше у публікації “EdPro Amperia на Виставці Експо-2020”.На основі набору команда створила допоміжні матеріали для вчителів фізики та учнів, до прикладу, посібник в mozaBook “Досліди та демонстрації з набором Amperia”, який містить 107 описів найрізноманітніших експериментів різної складності, найпростіші можна показувати у початковій школі, а складніші краще виконувати з учнями 11 фізико-математичного класу. Для вчителів фізики різних класів команда Едпро підготувала різні навчально-методичні посібники, зокрема нещодавно вийшли три посібники з фізики для НУШ 7 класу.  

У всіх методичних рекомендаціях значний вміст цифрового контенту: 3D-моделі та навчальні відео з системи mozaWeb, зображення чи галереї картинок, посилання на цифрові уроки, а також різноманітні інструменти програми mozaBook, посилання на різноманітні корисні джерела, наприклад, на сторінки з Вікіпедії, на навчальні відео з Youtube, вільні онлайн-інструменти, власні галереї, що містять фотографії відомих учених, філософів, політиків та інших визначних особистостей. При цьому кожна з фотографій є інтерактивною і дозволяє перейти до інструмента “Портретна галерея” чи безпосередньо на сторінку з Вікіпедії. Крім того, у методичних рекомендаціях розміщені приклади тестових завдань найрізноманітніших типів та колективні ігри, кожна з яких містять близько 20 тестових завдань, які можна використати на підсумковому уроці для перевірки чи закріплення засвоєних учнями знань. Варто відзначити, що у посібниках з фізики подані варіанти STEAM-проєктів, виконання яких, на нашу думку, буде для учнів корисним та цікавим. 

Illustration

Також відео усіх лабораторних за шкільною програмою з електрики та магнетизму можна переглянути на Ютуб-каналі EdPro та понад 60 відео різних експериментів з фізики у підбірках "EdPro Amperia. Лабораторні роботи" та "EdPro Amperia. Експерименти".

Чимало відео експериментів доступні у розділі відео на сайті ua.mozaweb.com з фізики у закладці "електрика"

Illustration

Доступ до навчально-методичних посібників у програмі Мозабук та відео на Ютуб-каналі EdPro є вільним. Користуйтеся та поширюйте інформацію серед учителів фізики та батьків, у яких є зацікавлені у вивченні фізики діти шкільного віку.