Квітневу перемогу здобула вчителька зі Львова

Розмова з переможцем розіграшу кодів активації mozaBook від EdPro.

У квітні учителька хімії СЗШ №13 міста Львова Людмила Жировецька здобула перемогу в розіграші кодів активації mozaBook, який компанія EdPro проводить щомісяця з початку 2023 року. Код mozaBook CLASSROOM Plus уже активували на шкільній інтерактивній панелі, а ми розпитали пані Людмилу про користування програмою та що змотивувало її взяти участь цього разу?

блог EdPro, Мозабук, Мозавеб, mozaBook, mozaWeb, розіграш кодів активації, Людмила Жировецька

Пані Людмило, можете пригадати, який раз ви берете участь у наших активностях від EdPro та отримуєте код як приз? Я знаю, що ви брали участь у конкурсах раніше, цікаво дізнатися ці історії протягом кількох років:) Моє знайомство з програмою mozaBook відбулось у 2017 році, коли кожна школа міста Львова отримала одну інтерактивну панель, а разом з нею й річну ліцензію на користування mozaBook. Рік з отриманою ліцензією швидко промайнув, отже потрібно було думати про придбання нового коду активації. На щастя, компанія EdPro щорічно організовує учнівські та вчительські конкурси, де з-поміж призів завжди є річні ліцензії на використання mozaBook.Тому з 2018 року щоразу брала участь у таких конкурсах: SuperUrok 2018, SuperUrok 2019, літній конкурс для вчителів «Урок в mozaBook» 2020, «Онлайн-урок з mozaBook» 2020, «Онлайн-урок з mozaBook» 2022 й проходила у фінал, тож була серед призерів. А ще перемогла в розіграші призів Щедрий Миколай в EdPro (2020 р.).

блог EdPro, Мозабук, Мозавеб, mozaBook, mozaWeb, розіграш кодів активації, Людмила Жировецька

Як активний користувач mozaBook, поділіться досвідом: як і з чого ви починали? Можливо, є певні моменти, які допоможуть легше освоїти програму. Що після років активного застосування на уроках ви для себе знайшли? Якщо ви думаєте: щоб працювати з програмою mozaBook, достатньо лише її полюбити, то ви помиляєтесь. Якісні інтерактивні уроки потребують часу і праці. Я й своїм семикласникам кажу: «Діти, якщо хочете бути успішними, треба для цього докладати зусиль». Тому, вивченню програми я щороку приділяю багато часу і щоразу відкриваю для себе нові можливості. В цьому є й об’єктивні причини — програма оновлюється, появляються нові інструменти, наповнюється медіатека. 

блог EdPro, Мозабук, Мозавеб, mozaBook, mozaWeb, розіграш кодів активації, Людмила Жировецька

Наскільки корисними вважаєте Освітні курси EdPro Education? Я пройшла всі можливі навчальні курси від EdPro, деякі — повторно. Відвідую всі можливі вебінари, що стосуються роботи в програмі mozaBook. Для вчителя, який хоче створювати інтерактивні уроки, просто необхідно володіти такою інформацією. Самотужки можна навчитися, але краще це робити з допомогою професіоналів. Дякую за навчання Дмитрові Гальку та Вікторії Косик.Також онлайн ділилася з колегами досвідом, як збагачувати уроки за допомогою навчальних інструментів з програми mozaBook. 

Що потрібно для створення цікавого уроку в програмі mozaBook? Любити свою роботу і віддавати їй те найцінніше, що в тебе є – твій час! А ще – натхнення! А ще – підтримка рідних, колег, учнів!

Людмила Жировецька

блог EdPro, Мозабук, Мозавеб, mozaBook, mozaWeb, розіграш кодів активації, Людмила Жировецька

Відверто, я була вражена результатом розіграшу :) Що вас надихнуло цього разу вирішили взяти участь? У серпні 2022 року я з прикрістю з’ясувала, що на мультиборді в хімічному кабінеті закінчився ліцензійний код активації програми mozaBook. Директор з розумінням віднісся до даної ситуації та пообіцяв придбати потрібну ліцензію. Доки оформлялись документи, я надіслала дві розробки на конкурс «Онлайн-урок з mozaBook» 2022 та отримала дві ліцензії. Отже, тепер можна повноцінно використовувати програму на одному шкільному мультиборді та своєму домашньому комп’ютері.Але в нашій школі ще два мультиборди, які можуть працювати лише в обмеженому режимі. Тому я брала участь у щомісячних розіграшах активаційних кодів і у квітні мені пощастило! А як пощастило нашим учням! Бо вже на двох інтерактивних панелях mozaBook працюватиме без обмежень!

блог EdPro, Мозабук, Мозавеб, mozaBook, mozaWeb, розіграш кодів активації, Людмила Жировецька

Розкажіть, як скористаєтеся кодом активації mozaBook?Для комфортної роботи, вчителю потрібно мати програму mozaBook на домашньому комп'ютері та в школі – на мультиборді. Вдома я створюю зошити-презентації для своїх уроків, наповнюю їх потрібним контентом, складаю різноманітні завдання для опитування учнів у вигляді тестів – для старшокласників чи ігор – для учнів 5 класу на природознавстві. Таким чином, я вже маю розроблений майже кожен урок з хімії для 7-11 класів і з курсу «Пізнаємо природу» для учнів 5 класу.Інколи уроки доводиться переробляти, бо в мене вже змінились критерії до уроку, інколи створюю інший варіант зошита-презентації.Що потрібно для створення цікавого уроку в програмі mozaBook? Любити свою роботу і віддавати їй те найцінніше, що в тебе є – твій час! А ще – натхнення! А ще – підтримка рідних, колег, учнів!

Реєструватися на розіграш кодів у травні можна на цій сторінці – Коди активації mozaBook у подарунок 2023. Також тут зазначені імена переможців та результати за кожен місяць. Хай щастить!