Про підручники у різних видах та форматах

Від тих, що тільки проходять конкурс до тих, якими активно користуються.

Розпочнемо з актуального. Уже 9 лютого 2021 року закінчується ІІ етап конкурсу "Вибір підручників для 4 класу НУШ". І зараз саме учителі вирішують, за якими підручниками згодом навчатимуться діти в школах. Зробимо короткий огляд підручників від видавництва “Ранок”, оскільки саме з ними ми створювали базу підручників у програмі mozaBook. Тож добре знаємо якість їхнього змісту. Усі зацікавлені можуть ознайомитись з електронними версіями підручників, які проходять ІІ етап згаданого конкурсу, та з матеріалами: зміст до підручника, версія для ознайомлення та перегляду, презентація і відеопрезентація підручника, орієнтовна навчальна програма та орієнтовний календарно-тематичний план до підручника.

Відеопрезентації усіх підручників можна переглянути на ютуб-каналі видавництва в окремому переліку "Презентація підручників 4 класу".Переглянути на сайті:матеріали — «Математика» підручник для 4 класу закладів загальної середньої освіти (у 2-х частинах) (авт. Гісь О. М., Філяк І. В.)матеріали — «Математика» підручник для 4 класу закладів загальної середньої освіти (у 2-х частинах) (авт. Скворцова С. О., Онопрієнко О. В.)матеріали — «Я досліджую світ» підручник для 4 класу закладів загальної середньої освіти (у 2-х частинах) (авт. Бібік Н. М., Бондарчук Г. П.)

Illustration
Illustration
Illustration

«Математика. 4 клас»
Ольга Гісь, Ірина Філяк

«Математика.4 клас»
Світлана Скворцова, Оксана Онопрієнко

«Я досліджую світ. 4 клас»
Надія Бібік, Галина Бондарчук

Переглянути на сайті:матеріали —«Інформатика» підручник для 4 класу закладів загальної середньої освіти (авт. Корнієнко М. М., Крамаровська С. М., Зарецька І. Т.)матеріали — «Українська мова та читання» підручник для 4 класу закладів загальної середньої освіти (у 2-х частинах) (авт. Большакова І. О., Хворостяний І. Г.)матеріали — «Українська мова та читання» підручник для 4 класу закладів загальної середньої освіти (у 2-х частинах) (авт. Іваниця Г. А.)

Illustration
Illustration
Illustration

«Інформатика. 4 клас»
Марина Корнієнко, Світлана Крамаровська, Ірина Зарецька

«Українська мова та читання.4 клас»
Інна Большакова, Ігор Хворостяний

«Українська мова та читання.4 клас»
Галина Іваниця

Переглянути на сайті:матеріали —«Українська мова та читання» підручник для 4 класу з навчанням російською мовою закладів загальної середньої освіти (у 2-х частинах, з аудіосупроводом) (авт. Коваленко О. М., Ємець А. А.)матеріали — «Російська мова та читання» підручник для 4 класу з навчанням російською мовою закладів загальної середньої освіти (у 2-х частинах) (авт. Тимченко Л. І., Джежелей О. В., Ємець А. А.)матеріали — «Мистецтво» підручник інтегрованого курсу для 4 класу закладів загальної середньої освіти (авт. Рубля Т. Є., Мед І. Л. Щеглова Т. Л.)

Illustration
Illustration
Illustration

«Українська мова та читання.4 клас»Альона Ємець, Ольга Коваленко

«Російська мова та читання. 4 клас»
Лариса Тимченко, Ольга Джежелей, Альона Ємець

«Мистецтво. 4 клас»
Тетяна Рубля, Тетяна Щеглова, Ірина Мед

Переглянути на сайті:матеріали —«Англійська мова» підручник для 4 класу закладів загальної середньої освіти (з аудіосупроводом) (авт. Губарєва С. С, Павліченко О. М.)матеріали — «Німецька мова» підручник для 4 класу закладів загальної середньої освіти (з аудіосупроводом) (авт. Сотникова С.І., Гоголєва Г.В.)матеріали — «Французька мова» підручник для 4 класу закладів загальної середньої освіти (з аудіосупроводом) (авт. Ураєва І. Г.)

Illustration
Illustration
Illustration

«Англійська мова. 4 клас»
Світлана Губарєва, Оксана Павліченко

«Німецька мова. 4 клас»
Світлана Сотникова, Ганна Гоголєва

«Французька мова. 4 клас»
Ірина Ураєва

Тож, обирайте! Адже саме від вашого вибору залежить, з якими підручниками ви будете працювати наступного навчального року.
А освітяни, які мають активовану підписку на програму mozaBook чи mozaWeb, активно використовують 150 електронних підручників, понад 20 методичних рекомендацій щодо використання інтерактивного контенту з різних предметів, збірки 3D-моделей та інтерактивні підручники, які є у системі. Стаття "Збірки 3D-моделей та Методички для користування офлайн" допоможе дізнатися усі тонкощі використання матеріалів з підключенням до інтернету та без нього.Торік, коли ми відкривали повний доступ до mozaBook і mozaWeb, наш тренер записав корисні відео:- використання mozaBook для збагачення дистанційних уроків у Google Classroom;- як завантажити будь-який PDF підручник на комп'ютер;- як відокремити частину підручника та завантажити у програму mozaBook;- як швидко збагатити підручник цікавими матеріалами та тестами й отримати на нього посилання.Усе це можна переглянути в статті "Заглянемо у світ mozaBook?"

Illustration

У вільному доступі — інтерактивні посібники, які можна переглядати у демоверсії mozaBook чи безкоштовному mozaWeb. Кожна з цих книг створювалася з особливою увагою, і бажанням подарувати дітям свято, красу, цікавість пізнання нового:
Інтерактивна "Музична Абетка", "Який Такий", "Школа Різдва", “Уроки критичного мислення” і ще в нас є посібник "Клан Клік-Клац. Виховання дітей у цифрову еру".

Будемо вдячні, якщо ви поділитеся своєю думкою в опитуванні на 3 запитання: Як та які підручники обираєте? (анонімно). Адже, які підручники люблять сучасні діти, більшість з нас дуже добре бачить вдома. А що важливо для сучасних учителів?